Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Потписан споразум о реализацији пројекта ''Развој система одвојеног прикупљања отпада за рециклажу''

Потписан споразум о реализацији пројекта ''Развој система одвојеног прикупљања отпада за рециклажу''

Ел. пошта Штампа

DSC_0107 У Градској управи Крушевац данас је потписан Споразум о реализацији пројекта „ Развој система одвојеног прикупљања отпада за рециклажу“ између Немачке развојне агенције и Града Крушевца, општина Александровац, Брус и Варварин.

 

У име Града, Споразум је потписала заменик градоначелника Весна Лазаревић, а присуствовала је помоћник градоначелника зa екологију и одрживи развој, Оливера Дреновац.

 

DSC_0123

Говорећи о значају пројекта, заменица Градоначелника је истакла да ће на тај начин бити обезбеђена инвестиција вредна више од 200 000 евра за потребе набавке посуда и возила за одвојено прикупљање отпада. Такође, допринеће се унапређењу управљања комуналним отпадом у складу са принципима циркуларне економије и ублажавања ефеката климатских промена, а радиће се и на комуникацији са грађанима и њиховој едукацији о начину раздвајања отпада у домаћинствима ( стакло, папир, ПЕТ амбалажа...).

 

DSC_0111

Организацију ГИЗ је представљала заменица менаџера Фонда Амира Омановић.

 

DSC_0129

Током свог обраћања, она је говорила о дугогодишњој сарадњи и партнерству са локалним самоуправама Расинског управног округа, као и подршци ГИЗ –а њиховом настојању да унапреде област комуналног уређења.

 

DSC_0086

Реализацијом овог пројекта, стварају се и услови за запошљавање одређених група становништва у сектору рециклаже, пре свега ромске популације и социјално угрожених.

Ова иницијатива ће се даље користити као пример добре праксе и бизнис модел за остале регионе у Србији и друге земље југоисточне Европе, како се кроз модернизацију комуналних услуга доприноси одрживом развоју и смањењу стопе незапослености.

 

DSC_0116

Пројекат се финансира средствима Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој.

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 990.9 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid