Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Европска недеља мобилности од 16-22. септембра 2017

Европска недеља мобилности од 16-22. септембра 2017

Ел. пошта Штампа
EVROPSKA-NEDELJA-MOBILNOSTI-program Град Крушевац je и ове године узео учешће у организовању активности у оквиру међународне манифестације „Европска недеља мобилности" од 16-22.септембра 2017.године. Тема овогодишње „Европске недеље мобилности" је „Заједно стижемо даље - еколошка, заједничка и интелигентна мобилности". Циљ кампање, која се одржава сваке године од 16-22.септембра, је да подстиче локалне управе широм Европе да уводе и промовишу мере одрживог саобраћаја и да понуде својим грађанима алтернативе употреби аутомобила.


2016. године град Крушевац изабран је у конкуренцији од око 2500 градова у 10 најбољих градова у Европи за организовање ове манифестације, па имамо обавезу да се и ове године потрудимо да организујемо активности током свих седам дана. У току трајања „Европске недеље мобилности“ промовисаћемо и обележити међународни „Дан без аутомобила“-22.септембар, а биће представљен и стратешки документ План одрживе урбане мобилности (ПОУМ), први план урађен у Србији.

 

 

BIKE-TO-WORK-DAY-plakat

 

Позивамо грађане да се придуже манифестацији, која почиње у суботу 16.септембра. Подржите иницијативу за изградњу бициклистичких стаза, дођите бициклом на паркинг код Слободишта у суботу 16.септембра у 17:30 на промотивну вожњу до центра града, а након тога у центру ће бити много интересантних догађања за наше најмлађе

Званични сајт манифестације
Промотивни спот са темом овогишње манифестације

 

Време у Крушевцу

Температура: 11 °C vreme
Притисак: 1003.3 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid