Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Европска недеља мобилности у Крушевцу стартовала је са великим бројем бициклиста

Европска недеља мобилности у Крушевцу стартовала је са великим бројем бициклиста

Ел. пошта Штампа

grb_krusevacУ суботу, 16.септембра, почела је међународна манифестација „Европска недеља мобилности". Преко стотину бициклиста свих узраста учествововало је у промотивној вожњи, у циљу подршке иницијативе за изградњу бициклистичких стаза.

Кренули су од Слободишта, возили улицама Драгомира Гајића и Видовданском до центра града. Грађанима су се у вожњи на бициклама придружили и помоћници градоначелника Оливера Дреновац и Предраг Милекнковић, као и Драган Блажић, предрседник Савета за безбедност саобраћаја на путевима Града Крушевца.

 

enm-1

Ово је била рекреативна вожња, којом се скреће пажња свим учесницима у саобраћају на бициклисте и уједно позив свима да изаберу здрав начин живота и да се што више крећу. Најмлађи суграђани, на бициклицама са помоћним точкићима, су са одушевљењем возили целом стазом и били су најрадоснији што имају прилике да возе заједно са одраслима на коловозу. Да све протекне безбедно, омогућила је Саобраћајна полиција Полицијске управе Крушевац.

enm-2

enm-3

enm-4

enm-5

Промотивна вожња се завршила у центру града, где је био постављен штанд компаније „Планет бајк", где су грађани могли да испробају различите бицикле, а највише пажње је привукао електрични бицикл.

enm-6

Након завршене вожње, грађани су имали прилике да измере ниво шећера у крви на штанду „Друштва за борбу против шећерне болести". Представници овог удружења, на овај начин, скренули су пажњу колико је важно активно се кретати и имати физичку активност, како би се одржао нормалан ниво шећера у крви.
Манифестација се наставила вожњом бицикле између чуњева за најмађе, у организацији АМСС-а и Савета за безбедност саобраћаја уз пригодне поклоне.

enm-7

Први дан манифестације је завршен уметничким програмом, када је изведена песма „Опрезност и ти", намењена безбедном кретању школараца, и представа „Семафорко".

enm-8

enm-9

У наставну Европске недеље мобилности до петка 22.септембра очекују нас бројне активности.

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 990.9 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid