Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Пријем за женску фудбалску репрезентацију

Пријем за женску фудбалску репрезентацију

Ел. пошта Штампа

grb_krusevacПоводом сутрашњег одржавања фудбалске утакмице у Крушевцу, између женских репрезентација Србије и Аустрије, данас је у Мозаик сали приређен пријем за српске спортисткиње. Примили су их заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић.

 

1

У име града домаћина, наше такмичарке поздравила је заменик градоначелника Весна Лазаревић. Она је нагласила опредељење Града да развија спорт у свим сегментима, како инфраструктурно, тако и у смислу популаризације и омасовљења, посебно код младих. Такође, чине се максимални напори да се и на сеоском подручју обезбеде сви услови за бављење спортом. У том циљу, ове године Крушевац је определио преко 120 милиона динара ,што га сврстава у градове са максималним издвајањем.

2

„Крушевац има дугу традицију у женском фудбалу и очекујем велику подршку на трибинама Градског стадиона сутра увече", рекао је помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић. „ Наша амбиција је отварање женске фудбалске школе која ће бити бесплатна, са што масовнијим учешћем девојчица."

3

На гостопримству се захвалила заменик капитена Виолета Словић која је истакла да се после чак 17 година оваква утакмица поново игра у Крушевцу. Селектор Горан Сретеновић је у свом обраћању напоменуо да одржавање сутрашње утакмице има и промотивни карактер, као и задатак приближавања овог недовољно заступљеног спорта младој женској популацији.

4

Квалификациона фудбалска утакмица између женских репрезентација Србије и Аустрије за Светско првенство које ће бити одржано 2019. у Француској, одиграће се у 20 сати на Градском стадиону у Крушевцу. Србија се такмичи у оштрој конкуренцији у групи са Аустријом, Шпанијом, Израелом и Финском, а боје Србије браниће и две Крушевљанке – Милица Костић и капитен Весна Смиљковић.

5

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 990.9 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid