Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Град Крушевац изабран за учешће у програму унапређења услуга

Град Крушевац изабран за учешће у програму унапређења услуга

Ел. пошта Штампа

grb_krusevacГрад Крушевац изабран је за учешће у програму „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу придруживања ЕУ: унапређење квалитета услуга, дијалога заинтересованих страна и ефикасности локалне администарције", који финансира Влада Шведске, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО) у партнерству са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона (САЛАР).

Сврха програма је пружање подршке и даља припрема градова и општина у Србији за приступање ЕУ кроз унапређење квалитета услуга, јачање дијалога између кључних актера и ефикасније локалне администрације, а у складу са принципима добре управе и родне равноправности.
У делу тематске области унапређења услуга у областима управљања отпадом, отпадних вода и снабдевања водом овај програм спроводи се у градовима Крушевцу и Зрењанину и у општини Чајетина.

Циљ Програма је унапређење заштите језера Ћелије и коришћење водног ресурса на одрживи начин, а веома је значајно да током трајања овог Програма унапредимо капацитете локалне администрације, да имплементирамо постојеће студије и уколико се покаже потребним урадимо нове, да успоставимо квалитетну комуникацију са грађанима града Крушевца, али и околних општина и унапредимо свест о значају чувања воде, као стратешки важног природног ресурса.

18.09.2017.год. у Регионалној привредној комори Крушевац одржан је округли сто на тему „Унапређење заштите језера Ћелије". На округлом столу своје презентације одржали су Томас Нилу, менаџер пројекта, Слободан Грашић из ЈКП „Водовод" Крушевац и Соња Поповић, експерт на Програму. Округлом столу присуствовали су представници СКГО-а, представници околних општина Александровац, Брус и Блаце, као и запослени из Србијаводе, Србијашума, Завода за јавно здравље, ЈКП „Водовод", ЈКП „Крушевац и градске управе града Крушевца.

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 990.9 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid