Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Посета спалионици комуналног отпада у Бечу

Посета спалионици комуналног отпада у Бечу

Ел. пошта Штампа

1 Другог дана посете Бечу, делегација Крушевца посетила је спалионицу комуналног отпада “MVA PFAFFENAU”.

 

Ова спалионица ради од 2008. године и једна је од најсавременијих у Европи. Свакога дана у њој се спали око 800 тона, тако да годишње преко 250.000 тона разног отпада заврши у њој. Поред комуналног отпада, имају и постројење за уништавање медицинског и хемијског отпада.

2

Према речима домаћина, имају изузетну сарадњу и помоћ грађана Беча, који својим разврставањем кућног отпада много  помажу нормално функционисање свих постројења. „Још приликом  изградње постројења, која је коштала 210 милиона евра, одлучили смо се за коришћење најбоље опреме на тржишту. Чињеница је да имамо у овом тренутку 10 пута боље резултате од законских ограничења за заштиту околине и на то смо врло поносни“, изјавио је технички директор Бергер.

 

Температура на којој ради спалионица је преко 1000 степени, а сва добијена енергија користи се као топлотна (за потребе градске топлане) и електрична (за снабдевање околног становништва).

3

 

4

 

5

 

6

 

7

Такође, врло су поносни на проналажење начина за компресовање и складиштење отпада на отвореном, које се складишти у периоду када је редован ремонт постројења и возила.

8

 

9

У кругу предузећа постоје и посебно обележена места где грађани сами довозе и остављају свој отпад који превазилази контејнере, баштенско грање, шут, старе електричне апарате и белу технику....

10

 

11

 

12

 

13

 

14

Сумирајући дводневну посету Бечу, градоначелник Драги Несторовић је истакаo да циљ посете учешће на заједничким пројектима у многим областима, како би се обезбедила средства Европске уније.

 

Време у Крушевцу

Температура: 2 °C vreme
Притисак: 1015.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid