Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Традиционални пријем поводом „Дечије недеље“

Традиционални пријем поводом „Дечије недеље“

Ел. пошта Штампа

1 Као и сваке године, прва недеља октобра посвећена је деци. У оквиру овогодишње Дечје недеље (од 2. до 8.октобра), данас је у Градској управи приређен традиционални пријем за малишане предшколце и школарце. Организатор манифестације је Друштво „Пријатељи деце Крушевца“ уз помоћ других организација и удружења, а овогодишњи мото је „Градимо мостове међу генерацијама – ЗА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА“. Програм обележавања Дечје недеље на нивоу Србије је донело Министарство рада, запошљавања и социјалне политике.

 

Задовољство да се обрати најмлађима на свечаности у Мозаик сали и поздрави их у име Града, имала је помоћник градоначелника за друштвене делатности, др Јелена Милановић.

  2

„Ове године, Дечја недеља ће бити нова прилика да се створе још квалитетнији услови за остваривање права детета на развој испуњен љубављу, разумевањем и поштовањем, што се посебно може постићи подстицањем међугенерацијске солидарности и сарадње“.

 

Помоћник градоначелника Јелена Милановић је такође истакла бригу Града о најмлађој популацији и подршку свим активностима које доприносе стварању повољнијих услова за њихово школовање и свеукупни развој и одрастање.

  3

Малишане је поздравила  и Емилија Петровић, из удружења „Пријатељи деце“. Она се придружила лепим жељама за просперитет и унапређење живота најмлађих Крушевљана,  уз неопходну појачану бригу одраслих и њихово што интензивније укључивање у живот деце.

 

5

Након уводних речи, ред је дошао и на предшколце ПУ „Ната Вељковић“. Они су помоћнику градоначелника др Јелени Милановић поклонили ауторски рад на тему њихових жеља (са пратећим илустрацијама), али и показали довољно радозналости и интересовања да јој поставе питања која су их највише занимала.

  6

На располагању су им били и председник Скупштине града Јасмина Палуровић, помоћник градоначелника за екологију Оливера Дреновац и помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић.

  7

 

8

Осим предшколаца, пријему су присуствовали и ученици основних школа „Драгомир Марковић“ и „Свети Сава“ из Читлука.

4

 

Време у Крушевцу

Температура: 2 °C vreme
Притисак: 1015.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid