Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Посета директора Француског института у Београду

Посета директора Француског института у Београду

Ел. пошта Штампа

4 Крушевац је данас посетио директор Француског института из Београда, Жан Батист Кизен. Повод посете је отварање изложбе у Крушевачком позоришту, у организацији овог Института, а пријем за госта је приредила председник Скупштине града Јасмина Палуровић. Присуствовали су и помоћник градоначелника за екологију Оливера Дреновац и помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић.

Жан Батист Кизен, директор Француског института је рекао да је Крушевац град са којим Амбасада, Институт, као и Француски културни центар остварују изузетну сарадњу, а у њиховој организацији, крушевачке библиотеке, Народна и школске при школама које изучавају француски, обогаћене су многим новим насловима на овом језику. Такође, организују се и курсеви француског језика "Делфи" који полазницима пружају додатно образовање, а младима отварају врата европских универзизета.

  1

 

На данашњем пријему, исказујући речи добродошлице, председница Скупштине Јасмина Палуровић истакла је управо ову сарадњу  као пример пријатељских и интензивних српско - француских односа у којима Крушевац заузима посебно место, с обзиром на динамику и планове на свим пољима.

 

Једно од поља је и здравство, а као начин упознавања са најновијим достигнућима у овој области је и отварање вечерашње изложбе у Крушевачком позоришту "ТЕХНО - ултраконектовано тело". Кроз овај приказ, представљају се нове технологије у служби здравља, њихов утицај на однос између лекара и пацијента, као и њихов утицај на јавно здравље.

  2

Жан Батист Кузен посебно је похвалио улогу Младих амбасадора, као организације која битно доприноси унапређењу и квалитету односа са Француском на свим пољима, а као најважнију чињеницу нагласио је управо потенцијал младих који ће у будућности  креирати те односе и јачати спону српско - француског пријатељства.

 

Након пријема у Скупштини града, директор Француског института је са домаћинима обишао Општу болницу,где се ближе упознао са условима рада и предочио могућности сарадње у размени стручних кадрова, лекара и другог здравственог особља, као и трансфер модерних технологија.

3

Што се тиче изложбе, "ТЕХНО - ултраконектовано тело", Крушевац је први град после Београда, који има прилику да се упозна са иновацијама у здравству, а поставка је намењена не само стручној јавности, већ и ширем кругу заљубљеника у француску културу и мултидисциплинарна достигнућа.

 

Време у Крушевцу

Температура: 2 °C vreme
Притисак: 1015.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid