Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Град Крушевац на 14. међународном Сајму заштите животне средине и природних ресурса

Град Крушевац на 14. међународном Сајму заштите животне средине и природних ресурса

Ел. пошта Штампа

1 На београдском сајму од 04. - 06. октобра 2017. одржан је 14. Сајам Енергетика, Ecofair i iSEC – Паметни и сигурни градови, који је  свечано отворила државна секретарка из Министарства рударства и енергетике, Мирјана Филиповић.

Први пут после 2010. год., град Крушевац је  узео учешће заједно са ЈКП "Водовод" Крушевац и  Удружењем грађана „Treehouse“, а све у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина - СКГО.

На сајму смо представили наша достигнућа и пројекте из области заштите животне средине, управљања отпадним водама и чврстим комуналним отпадом, енергетске ефикасности и урбане мобилности, као и стратешка документа из ових области, које је град Крушевац усвојио.

2

Првог дана сајма у оквиру пратећег конференцијског програма одржан је састанак мреже еко повереника Сталне конференције градова и општина и том приликом Ана Арсић испред НВО Treehouse предствила  је пројекат "Оснажити", кao  пример добре праксе друштвено – економске инклузије Рома и најсиромашнијег сеоског становништва кроз процес рециклаже. Представљен је унапређен рециклажни центар ЈКП „Крушевац“, као и модел „сеоског рециклажног оператера“, који се успоставља кроз пројекат „Оснажити“

3

Другог дана сајма одржана презентација на тему  „Еколошко коришћење канализационог муља на постројењу за пречишћавање отпадних вода Града Крушевца“ . Ова презентација, коју је представио Мирослав Милосављевић, технолог из ЈКП „Водовод“ изазвала је велику пажњу присутних, обзиром да представља новину у третману канализационог муља у нашој земљи.

4

Према речима помоћника градоначелника за екологију, одрживи развој и енегетику Оливере Дреновац, током трајања сајма успостављени су контакти са релевантим институцијама, међународним организацијама,  удружењима и појединцима,  који се баве заштитом животне средине, а све у циљу будуће сарадње и реализације пројеката из ове области.

5

 

Време у Крушевцу

Температура: 2 °C vreme
Притисак: 1015.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid