Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Инаугурација треће генерације „Младих амбасадора“

Инаугурација треће генерације „Младих амбасадора“

Ел. пошта Штампа

1 На данашњој свечаности у Мозаик сали, промовисана је трећа генерација Младих амбасадора. У организацију су укључени Град Крушевац, Астрономско друштво Еурека и Едукативни центар.

Млади амбасадори су почели са радом 2014. и до сада је изабрано 5 генерација младих амбасадора у Нишу. У жељи да успешан пример рада прошире и на друге градове у Србији, од 2015. бирају се млади амбасадори у Крушевцу и Новом Пазару.

4

Након јавног конкурса изабрано је нових 50 младих амбасадора у Крушевцу  и сви они ће током трајања свог мандата проћи неформалне едукације и упознати рад институција у Крушевцу како би на прави начин презентовали и унапредили културни живот свог града.

Свих 50 амбасадора својим директорима и деканима предаће акредитивна писма у виду овлашћења свих образовних и културних институција како би у својим школама и факултетима могли да информишу своје колеге.

Скупу су се обратили председник удружења „ Млади амбасадори“  Бранко Крсмановић и Зоран Томић испред града Крушевца.

2

 

3

Млади амбасадори од самог оснивања у сарадњи са другим организацијама цивилног друштва и представницима локалне самоуправе спроводе активности које подстичу јачање капацитета младих, кроз акције усмерене на међусекторску сарадњу као и на лично усавршавање сваког појединца са идејом даљег доприноса развоју локалне заједнице.

 

Тренутно се реализује пројекат „ЕУ амбасадори" уз подршку Министарства за европске интеграције, где млади људи истражују добре примере праксе из области културе, предузетништва и образовања у земљама ЕУ.

 

Значку представници основних школа уручио је начелник Школске управе Зоран Асковић, представнику средњих школа – директор Спортског центра Драган Лазић и у име свих амбасадора значку је примила Маријана Ненадовић, а уручила је директор Бизнис инкубатор центра Драгана Богдановић.

7

Трећу генерацију „Mладих амбасадора“, уз речи добродошлице  поздравила је и председник Скупштине града Крушевца Јасмина Палуровић.

5

 

„Ви сте група амбициозних, маштовитих људи који кроз похађање различитих курсева доносите нова искуства, идеје и нова знања која делите са својим вршњацима. Надам се да ћете у свом мандату на најбољи начин презентовати дешавања у свом граду у образовном и културном животу. а на тај начин побољшати квалитет образовања и коришћење слободног времена својих вршњака“, између осталог је рекла госпођа Палуровић.

6

 

Време у Крушевцу

Температура: 2 °C vreme
Притисак: 1015.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid