Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Повећање прилика за запошљавање сезонских радника

Повећање прилика за запошљавање сезонских радника

Ел. пошта Штампа
1

Данас је у Градској управи представљен пројекат „ Повећање прилика за запошљавање сезонских радника“ који спроводи НАЛЕД, уз подршку ГИЗ –а и учешће Министарства пољопривреде, Министарства финансија и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Циљ пројекта је да омогући лакше запошљавање сезонских радника у сектору пољопривреде, кроз једноставнију процедуру посредовања између послодавца и сезонских радника и лакши процес пријаве сезонских радника.

  2

Представници НАЛЕДА представили су предлог будућег законског решења и могући начин примене. Презентацију је држао Небојша Жугић, а пре радног дела скуп је поздравио начелник Градске управе Крушевац Иван Анђелић.

 

Учешће су узели, у функцији послодавца Раде Спасојевић, власник предузећа Флораком из Коњуха, Новак Станојевић, носилац пољопривредног газдинства и Градимир Ђурђевић, председник Удружења произвођача јагодичастог воћа „Јастребачки бисер“ из села Буци.

  3

Пре радног дела, уводну реч дао је начелник Градске управе Иван Анђелић, а о својим проблемима и искуствима, говорили су сезонски радници.

Скуп у Градској управи био је и прилика да се повежу присутни послодавци и радници.

 

Време у Крушевцу

Температура: 2 °C vreme
Притисак: 1015.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid