Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Пети међународни дечији фестивал песме и игре

Пети међународни дечији фестивал песме и игре

Ел. пошта Штампа

У  Мозаик сали Градске управе приређен је пријем за учеснике 5. Међународног дечјег фестивала песме и игре који се од 11. до 18. октобра одржава у Крушевцу. Организатор манифестације је основна школа „Вук Караџић“, а покровитељ град Крушевац.

Госте из Холандије, Украјине, Македоније и Словеније - (професоре и ђаке) у име града поздравила је и пожелела добродошлицу помоћник градоначелника за друштвене делатности др Јелена Милановић.

1

У свом обраћању на енглеском језику,она је истакла значај ове манифестације, с обзиром да се деца међусобно упознају, друже, уче о различитим школским системима, приказују своје вештине кроз радионице, али и обилазе културно – историјске знаменитости.

 

Прва крушевачка школа која се укључила као учесник Фестивала је основна школа „Вук Караџић“, а од ове године придружиле су се и ОШ „Драгомир Марковић“ и „Јован Поповић“.

2

О искуствима школе „Вук Караџић“ говорио је директор Драгомир Алексић, а захвалност на пријему и срдачној добродошлици изразили су представници свих делегација – гостију.

3

Пети Међународни дечји фестивал почиње вечерашњом приредбом у Крушевачком позоришту у 18:00 сати, а током ове недеље за ђаке ће  бити  приређене бројне радионице по школама, организовани излети у Љубостињу, Врњачку Бању и друге дестинације, а планирају се и забавни садржаји.

5

 

6

 

Време у Крушевцу

Температура: 2 °C vreme
Притисак: 1015.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid