Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести 26. Сајам запошљавања

26. Сајам запошљавања

Ел. пошта Штампа
1

Национална служба за запошљавање – Филијала у Крушевцу, у сарадњи са Градском управом организује данас у Хали спортова 26.Сајам запошљавања. Пријавило се 34 послодавца, а исказана је потреба за 260 нових радних места.

3

Сајам је отворила заменик градоначелника Весна Лазаревић. Говорећи о локалној политици стратегије запошљавања, она је истакла да је град Крушевац за ову годину издвојио из буџета 23 милиона динара за финансирање програма: Самозапошљавање – 10 милиона, Отварање нових радних места – 8 милиона, Јавни радови – 4 милиона и Стручна пракса – милион динара.

Циљ финансирања је смањивање стопе незапослености.

2

Директор Националне службе – Филијала у Крушевцу, Предраг Марковић је  нагласио важност организовања оваквих скупова, као прилике да се у директном контакту послодавци информишу о потенцијалним запосленима, а незапослени о траженим радним местима.

 

На овом Сајму, исказана је потреба за око 200 радних места са средњом стручном спремом, 30-ак неквалификованих и исто толико радних места са вишом или високом стручном спремом. Највише се траже: машинска, металска, електро и грађевинска струка, а конкретније: возачи, кувари, кројачи и комерцијалисти.

4

Од посебног је значаја што су се појавили и велики послодавци као што су компаније „Кромберг и Шуберт“, „Купер Тајер“, „Крушевац пут“, „Техноградња“ и др.

5

Према подацима крушевачке Филијалле, крајем септембра на евиденцији је било 14.029 незапослених лица на територији Града, а у Округу 24.492. У односу на децембар прошле године, сада их је у Крушевцу мање за око 3.000, а у Округу за 1.300.

6

 

Време у Крушевцу

Температура: 14 °C vreme
Притисак: 998.5 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid