Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Одржана 3. седница Градског штаба за ванредне ситуације

Одржана 3. седница Градског штаба за ванредне ситуације

Ел. пошта Штампа
1

У кругу Ватрогасно – спасилачке јединице у Крушевцу, данас је одржана трећа редовна седница Градског штаба за ванредне ситуације и обележен Дан заштите од пожара у Србији. Седници су присуствовали начелник Расинског управног округа Бранислав Весић и председник Скупштине града Јасмина Палуровић. Председавала је заменик градоначелника Весна Лазаревић, а на почетку седнице минутом ћутања одата је пошта преминулом команданту ГШВС Драгом Несторовићу.

Након усвајања записника са друге седнице, разматрана је тачка везана за стање, спремност и припрему субјеката за предстојећи зимски период, као и реализација закључака са претходне седнице.

2

Теме су биле: план зимске службе одржавања државних путева и локалних саобраћајница, епидемиолошка ситуација и стање на акумулацији језера Ћелије, опремљеност санитетским и возилима за кућно лечење, грејање у објектима Дома здравља на сеоским подручјима, процена броја угрожених старачких домаћинстава и достава помоћи, функционалност топловодног, водоводног и електроенергетског система и друго.

3

 

4

 

5

ЈКП „Водовод“ наложено је да постави заштитну рампу за улаз на „писту“ језера Ћелије (засеок Васићи) и Одељењу комуналне полиције да врши контролу уласка на овој локацији.

 

На седници су постигнути следећи закључци:

1. Прихвата се  у целости извештај о стању, спремност и припрема субјеката за предстојећи зимски период.

2. Обавезује се Служба месних заједница

- да у предстојећем зимском периоду непосредно сарађује са свим надлежном службама у граду,

- да секретари МЗ уз помоћ Центра за социјални рад и Дома здравља,да наставе да ажурирају спискове потенцијалних угрожених посебно старачких самачких домаћинства и исте доставе свим надлежним службама.

3. Обавезују се све службе из области социјалне и здравствене заштите на градском нивоу, да наставе да ажурирају списак бескућника и предузму све превентивне мере око њиховог привременог збрињавања, посебно током ледених дана (температуре 24 сата испод нуле).

-  Да у сарадњи са службом за пољопривреду и стручним пољопривредним службама направе привремени преглед потенцијоналне угрожености сточног фонда због недостатка хране.

4. Обавезују се све јавне службе које имају екипе за хитне интервенције да распоред дежурства са контакт телефонима дежурних служби доставе у писаном облику са јасном процедуром јављања и међусобно контактирају услед ванредног догађаја.

5. Предлог плана дежурства зимског одржавања „Крушевац-пута“  и ЈКП „Крушевац“ доставити надлежним службама.

 

 

Поводом Дана заштите од пожара говорио је командант Ватрогасно-спасилачке јединице Владица Станковић.

На данашњи дан 1834.године по наређењу Књаза Милоша, министар унутрашњих дела Ђорђе Протић донео је Уредбу за гашење пожара.  Данас су ВСЈ у саставу МУП – а, при Сектору за ванредне ситуације. У саставу ВСЈ Крушевац се налазе и чете из Трстеника, Александовца, Бруса и Ћићевца. Поред гашења пожара пружају помоћ у отклањању последица проузрокованим ванредним ситуацијама.

7

Као илустрација, организован је и приказ опреме ВСЈ Крушевац.

6

 

8

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 998.3 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid