Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести 60 година ЈКП "Водовод" Крушевац

60 година ЈКП "Водовод" Крушевац

Ел. пошта Штампа
1

У Крушевачком позоришту данас је одржана свечана академија поводом великог јубилеја – 60 година рада и постојања ЈКП „Водовод“ Крушевац.

Основна делатност предузећа је сакупљање, пречишћавање и дистрибуција воде, а бави се и одржавањем водоводне и канализационе мреже и извођењем грађевинских радова на њима, сакупљањем и одвођењем отпадних вода и др. Ово модерно и успешно предузеће, данас је узор и лидер у области водоснабдевања у региону.

 

На историјат развоја предузећа подсетио је директор Владимир Милосављевић. На свом путу развоја од 1957. године када је основана Установа за изградњу водовода и канализације па до данас, предузеће се развијало ширећи капацитете, инфраструктуру и број корисника.

Фабрика воде у Мајдеву почела је са радом 1984. године, а 1978. одобрено је да се извориште воде из акумулационог језера „Ћелије“ користи за водоснабдевање.

3

Водоводна мрежа се из године у годину знатно ширила у свим правцима тако да је данас дужина водоводне мреже достигла преко 700 км,  са које се напаја близу 105.000 становника, односно 29.000 водоводних прикључака.

5

Једна од назначајнијих инвестиција у протеклом периоду је реконструкција Фабрике воде у Мајдеву (завршена 2014.) што омогућује и да општине Александровац, Ћићевац, Варварин и Трстеник добију здраву пијаћу воду са водоводног система „Ћелије“. На систем водоснабдевања прикључено је 69 сеоских насеља.

2

Изградња канализационе мреже започета је 1958. године, а данас се простире на око 280 км, са прикључених око 79.000 становника, односно преко 16.000 домаћинстава и комерцијалних објеката.

Најзначајнији инвестициони подухват је изградња Постројења за пречишћавање отпадних вода са припадајућим колекторима, чији камен темељац је постављен 14. октобра 2017.

4

У име града, скупу се обратила заменик градоначелника Весна Лазаревић, наглашавајући добру сарадњу локалне самоуправе и ЈКП „Водовод“, посебно у области реализације капиталних пројеката.

 

Поводом обележавања 6 деценија постојања и рада, ово јавно предузеће расписало је и наградни ликовни конкурс за ученике основних школа на тему „Чувајмо воду, вода је извор живота“.

7

На скупу су додељене и Захвалнице заслужним установама и појединцима, а један од добитника је и Град Крушевац.

У програму Академије, учествовала је етно група „Лазарице“ и ученици драмске секције Основне школе из Жабара.

6

 

Време у Крушевцу

Температура: 11 °C vreme
Притисак: 1003.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid