Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести ЈКП „Крушевац“ добило трактор кроз пројекат „Оснажити“

ЈКП „Крушевац“ добило трактор кроз пројекат „Оснажити“

Ел. пошта Штампа

1 У оквиру пројекта “Оснажити! Друштвено-економска инклузија Рома и најсиромашнијег сеоског становништва кроз процес рециклаже“, који се спроводи  у оквиру пројекта “Подршка Европске уније инклузивном друштву”, а који финансира Европска унија, данас је ЈКП „Крушевац“ уручено возило – трактор. Ово возило биће кориштено пре свега за потребе рециклажног центра, али и за остале процесе рада у овом предузећу.

 

Пројекат “Оснажити!“ реализован је у сарадњи Буџетског фонда за заштиту животне средине Градске управе града Крушевца и НВО "TreeHouse", као партнера и ЈКП „Крушевац“, као носиоца пројекта. Укупна вредност пројекта износила је око 200.000 еура, а пројекат се завршава ове године.

2

Примопредаји трактора, који је обезбеђен делом из средстава Буџетског фонда за заштиту животне присуствовали су Мирослав Милојковић, в.д. директора ЈКП „Крушевац“, Оливера Дреновац, помоћник градоначелника и Ивана Стевановић Хемпфлинг менаџер пројекта испред НВО "TreeHouse".

1

Иако је општи циљ пројекта био побољшање економске и друштвене инклузије Рома и најугроженијег сеоског становништва кроз јачање и интеграцију њихове улоге у јавном комуналном сектору рециклаже, мора се истаћи да је кроз реализацију овог пројекта постигнуто и низ других циљева, као што су успостављање добре сарадње између цивилног и јавног сектора, едукација деце школског и предшколског узраста кроз еко – радионице, значајно унапређење количине рециклираног материјала у рециклажном центру ЈКП „Крушевац“, као и побољшање услова рада у самом центру набавком потребне опреме. Поред тога, радило се на јачању свести наших суграђана о значају рециклаже, обележавањеу значајних еколошких датума и сл  истакла је Оливера Дреновац, помоћник градоначелника.

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 999.3 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid