Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Oдржана 45. Скупштина Сталне конференције градова и општина

Oдржана 45. Скупштина Сталне конференције градова и општина

Ел. пошта Штампа

3 У Београду је јуче одржана 45. Скупштина Сталне конференције градова и општина (СКГО) Србије. Активно учешће у раду Скупштине имала је заменик градоначелника Весна Лазаревић, а пристуствовали су и начелник Градске управе Иван Анђелић и начелник Одељења за привреду и инвестиције у Градској управи Весна Анђелић.

 

Поздравивши присутне, председник СКГО и градоначелник Ниша Дарко Булатовић изнео је резултате рада у овој години, а међу најзначајнијим је учестовање у доношењу више од 15  националних стратешких докумената и правних аката.

  1

Скуп је поздравио и министар државне управе и локалне самоуправе Србије Бранко Ружић, који је између остало рекао да локална и државна  управа не сме и не може бити кочничар реформи, већ њена подршка и да у свим сегментима локална самоуправа мора да буде сервис грађана, што утиче и на њихов квалитет живота.

"Велика је ствар што су донета системска решења, као Закон о општем управном поступку и Закон о инспекцијском надзору, и што је стандардизовано 188 администратинвих поступака како би били исти у свим локалним заједницама и услуге могле да се пружају преко е-сервиса", рекао је Ружић.

 

Скупу су присустовали и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, амбасадор Швајцарске Филип Ге, амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман и шеф Мисије Савета Европе (СЕ) у Србији Тим Картрајт.

  2

На крају седнице извршени су и редовни избори органа и руководства СКГО, а разматрани су и документи битни за рад ове организације у наредном периоду. Нови председник СКГО је Душанка Голубовић, градоначелник Сомбора, а на функцију  Генералног секретара поново је изабран Ђорђе Станичић. Град Крушевац и у наредном двогодишњем периоду биће члан Председништва СКГО.

4

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 1014.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid