Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Презентација „Активности и планови рада Министарства заштите животне средине“

  Презентација „Активности и планови рада Министарства заштите животне средине“

  Ел. пошта Штампа

  1 У организацији Удружења грађана „Крушевачки еколошки центар“, данас је у Градској управи одржана презентација активности и планова рада Министарства заштите животне средине Расинског округа. О томе је говорио државни секретар Иван Карић. Скупу је присуствовала и заменик градоначелника Весна Лазаревић.

   

  Министарство заштите животне средине као новоосновано Министарство пред собом има велике задатке. Пре свега, пресек стања у области екологије, детектовање проблема, а након тога и њихово решавање.

  2

  У том контексту, врло је важна сарадња са локалним самоуправама и ова посета Крушевцу допринеће бољем сагледавању ситуације на терену и коришћењу прикупљених информација у сврху израде општег плана Министарства, нагласио је државни секретар.

  Најчешћи проблеми који се срећу у скоро свим општинама су: депоније и некомпетентно управљање отпадом, загађење и санирање отпадних вода, лош квалитет ваздуха...

  3

  Као један од најважнијих задатака  потенцира се енергетска транзиција са чврстих на обновљиве изворе енергије.

  О теми „Климатске промене – промене и утицаји“ говорила је шеф Канцеларије за климу и климатске промене Данијела Божанић.

  4

  Презентиран је и Конкурс у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“, а испред Канцеларије УНДП  представили су га Мирослав Тадић и Ана Секе.

  5

  Међу присутним посетиоцима, били су и студенти Високе хемијско – технолошке школе и ученици средње Хемијске, Гимназијалци, представници јавно-комуналних предузећа суседних општина, Завода за јавно здравље, енергетски менаџери и др.

  6

   

  Време у Крушевцу

  Температура: -1 °C vreme
  Притисак: 1001.3 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid