Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Еколошко образовање Града Крушевца

  Еколошко образовање Града Крушевца

  Ел. пошта Штампа

  1 Дана 15.12.2017. године у Културном центру Крушевац отворена је изложба и представљен рад  из еколошког образовања града Крушевца у периоду  од 2012 до 2017. године. Изложбу је отворила Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи  развој и енергетику.

   

  Успостављањем мреже екокоординатора у  Предшколској установи „Ната Вељковић“  (предшколске групе у 15 вртића), 17 основних школа, 2 мешовите школе (основна са средњом) и 6 средњих школа, почев од 2012-13. школске године започели смо организовано ваннаставно еколошко образовање и еколошке активности, по чему  је град Крушевац  јединствен пример у Србији.

    2

  У протеклих пет година радна група за еколошко образовање на челу са Драганом Милићевић и мрежом екокоординатора учествовала је у обележавању важних еколошких датума, у којима је учествовало око 4000 деце. У сарадњи са градском управом, јавним предузећима, невладином организацијом „Tree House” и немачком организацијом за техничку сарадњу ГИЗ организовано је око 180  рециклажних и других тематских радионица за преко 2000 деце, а средствима Буџетског фонда за заштиту животне средине финансирана је обука за 200 екокоординатора програмом акредитованим од стране ЗУОВ-а.

    3

  Све ове, али и многе друге активности у протеклих 5 година приказане су на изложби, а пратећој манифестацији поводом овог догађаја присуствовао је велики број представника градских установа и институција, као и наставника, директора школа и деце.

  4

   

  5

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 1 °C vreme
  Притисак: 998.0 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid