Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Академија Центра Министарства одбране за Крушевац

  Академија Центра Министарства одбране за Крушевац

  Ел. пошта Штампа
  1

  У Крушевачком позоришту одржана је свечана академија Центра Министарства одбране – Крушевац. Присуствовали су заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине Јасмина Палуровић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, представници суседних општина, начелник Управе регионалног центра Ниш пуковник Ненад Марковић, представници БИЕ, Полицијске управе, Крушевачке епархије и бројни други гости.

  Центар Министарства одбране Крушевац је територијална јединица Регионалног центра Министарства одбране Ниш и образован је за територију која обухвата и обавља послове који се односе на: организовање и реализацију планирања одбране и припрема за одбрану, војне, радне и материјалне обавезе, реализацију планова попуне људством и покретним средствима из пописа као и решавање управних поступака у првом степену и друге послове из делокруга рада Центра Министарства одбране Крушевац.

  2

  На данашњој свечаној Академији, званице је поздравио начелник Центра Министарства одбране за Крушевац потпуковник Мане Наранчић, након кога се обратио начелник Управе регионалног центра Ниш, пуковник Ненад Марковић. Пуковник Марковић истакао је значај и улогу Центра из Крушевца за систем одбране, као и изузетно залагање припадника ове службе у раду, чиме се доприноси задржавању репутације Војске Србије као једног од стубова државе и угледа који има у народу.

  3

   

  4

  У име Града Крушевца, говорила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  „ Овом приликом бих посебно истакла изузетну сарадњу са представницима Министарства одбране и Војске Србије у реализацији свих задатака који доприносе јачању одбрамбених капацитета.

  5

  Министарство одбране и Војска Србије данас представљају један компактан, стабилан и потпуно функционалан систем који је способан за извршавање свих постављених задатака. Међутим, наша је обавеза, да сви заједно, у складу с могућностима тај систем унапредимо и учинимо га још бољим и функционалнијим. Град Крушевац ће, као и увек до сада пружати помоћ на јачању и унапређењу послова одбране и безбедности Републике Србије.“

   

  Војне повеље са знаком Министарства одбране уручио је потпуковник Мане Наранчић.

  6

  Овом наградом постхумно је одликован градоначелник Крушевца Драги Несторовић (награду је примио син Филип), а добитници су и: изасланици војничког гробља Зејтинлик у Солуну и српске куће на Крфу, директор БИЕ Братислав Гашић, општина Варварин, Прекршајни суд Крушевац, Вино Жупа АД Александровац и Фолклорни ансамбл „Лазарица“.

  7

  Начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш уручио је 4 војне Спомен медаље за ревносну службу војним службеницима, а а заједно са потпуковником Манетом Наранчићем, Захвалнице и значке које Министарство одбране додељује за добровољно служење војног рока.

  8

  У програму је учествовао фолклорни ансамбл „Лазарица“ (један од добитника Војне повеље).

  9

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 1 °C vreme
  Притисак: 998.0 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid