Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Нови градоначелник Крушевца – Јасмина Палуровић

Нови градоначелник Крушевца – Јасмина Палуровић

Ел. пошта Штампа

Grb_grada На 14. седници Скупштине града Крушевца, која је одржана 25.12. 2017. године, за градоначелника Града Крушевца изабрана је Јасмина Палуровић, професор технике и информатике из Крушевца, која је до сада обављала функцију председника Скупштине града.

7

За заменика градоначелника поново је изабрана Весна Лазаревић, грађевински инжењер из Крушевца, а за чланове Градског већа досадашњи већници: др Ружица Ђинђић, Горан Јанковић, Мирко Јовановић, Радмила Максимовић, Зоран Лугић, Љиљана Кнежевић, Милош Ненезић, Драгоје Раичевић и нови већник, песник и књижевник Момир Драгићевић.

9

 

4

За председника Скупштине града изабран је Живојин Милорадовић, дипл. правник из Крушевца, досадашњи председник ОГ Александар Вучић- Србија побеђује.

6

Усвојен је Буџет града Крушевца за 2018. годину, којим су утврђени текући приходи и примања буџета у износу од 3,2 милијарде динара и мањи је за 8% у односу на план по ребалансу из новембра 2017. године.

8

У структури прихода планирано је 1,5 милиона динара од уступљених прихода, где порези на зараде обухватају највећи проценат. Изворни прихода града планирани су у износу од 793 милиона динара, очекивана трансферна средства из Републике 494 милиона динара, а приход од продаје земљишта у висини од 362 милиона динара. Консолидовани буџет износиће око 3,39 милиона динара. Буџетом је, у складу са Упутством Владе Републике Србије и Законом о буџету РС за 2018. годину, планирано повећање зарада зa 5%  у органима и службама локалне власти и месним заједницама као и осталим јавним службама, а у предшколској установи, установама културе,  установама социјалне заштите и установама из области образовања за 10%.

10

У инвестиције и текуће одржавање биће уложено око 30% планираног буџета.

 

5

Одборници су усвојили Програм развоја града Крушевца за 2018. годину, са пројекцијама за 2019. и 2020. годину и програме рада јавних предузећа и установа.

1

Усвојена је и нова Одлука о организацији Градске управе Града Крушевца, више Планова детаљне регулације и Одлука о изради планова детаљне регулације.

2

Донет је Кадровски план Градске управе, Градског правобранилаштва и Службе месних заједница за 2018. годину. Укупан број запослених на неодређено време је усклађен са  Одлуком Скупштине града Крушевца о максималном броју запослених на неодређено време.

3

Скупштина је утврдила престанак мандата одборницима Браниславу Катанчевићу и Биљани Дачић, који су поднели оставке на ову дужност, Јасмини Палуровић и Весни Лазаревић због преласка на дужност градоначелника и заменика градоначелника, а за нове одборнике су изабрани Младен Бешић, Сандра Весић и Миљојко Јовановић, одборници са изборне листе Коалиција: Александар Вучић - Србија побеђује и Љубиша Јовановић са изборне листе : За праведан Крушевац - Демократска странка - др Бранислав Катанчевић.

 

Уместо Живојина Милорадовића, нови шеф ОГ Александар Вучић- Србија побеђује ће бити Предраг Вукићевић, а шеф ОГ Александар Вучић - Крушевац побеђује Александар Ранковић

 

Време у Крушевцу

Температура: 9 °C vreme
Притисак: 1016.7 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid