Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести 61. Акција "Треће дете"

  61. Акција "Треће дете"

  Ел. пошта Штампа
  Grb_grada

  У Мозаик сали, данас је одржана 61. акција „Треће дете“ у организацији Градске управе и буџетског Фонда за популациону политику града Крушевца. Свечаности су присуствовали градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Комисије буџетског Фонда за популациону политику Иван Мијаиловић, начелник Градске управе Иван Анђелић, помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић, народни посланик Драгана Баришић, секретар Скупштине Мајка Цуцкић, заменик секретара Скупштине Јасминa Мијајловић, чланови Комисије...

  Традиционална акција у оквиру које се додељују поклон честитке за треће, четврто и пето дете у породици одржава се два пута годишње и  једна је од мера поспешивања наталитета, што је иначе приоритет града Крушевца. Истовремено и симболична материјална подршка родитељима који су се одлучили на више од двоје деце.

  1

  У периоду од 15. јуна до 15. децембра текуће године рођено је 55-оро треће, четврто и петорођене деце. Дакле, за ове сврхе издвојено је укупно 440.000 динара, а појединачна поклон честитка је у вредности од 8.000 динара.

  4

  Малишанима и њиховим родитељима се данас на свечаности најпре обратила градоначелник Јасмина Палуровић: „Морам са вама да поделим задовољство што је моје прво јавно обраћање у новој функцији управо поводом ове традиционалне акције по којој је наш град препознатљив. На овај начин желимо да пружимо охрабрење младима да оснују породицу, као и да дамо подршку родитељима у њиховим напорима да буду одговорни родитељи по мери своје деце, јер су она наше највеће богатство“.

  5

  Скупу се обратио и председник Комисије буџетског Фонда за популациону политику Иван Мијаиловић. Он је истакао напоре председника државе Александра Вучића и Владе Републике Србије у  доношењу мера којима ће се поспешити наталитет као један од најважнијих циљева државне политике у наредном периоду. „У складу са тим и град Крушевац чини све како би материјално али и кроз различите врсте подршке помогао младим брачним паровима и онима који тек планирају породицу да реализују своје планове уз максималну помоћ локалне самоуправе". Као неке од мера могу се издвојити: једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње, поклон честитка за новорођенчад рођену 1. јануара ( ове године 130.000 динара ) и за новорођенчад током целе године (5.000 по детету), новчана помоћ за треће, четврто и пето дете по рођењу, поклон за ђаке прваке и за породице са више ђака, помоћ незапосленим породиљама и др.

  7

   

  8

   

  9

   

  10

   

  11

  Новчане ваучере и чарапице, донација етно удружења „Цар Лазар“ које ће се од данас уврстити у поклон у оквиру ове акције, уручили су градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник буџетске Комисије Фонда за популациону политику Иван Мијаиловић, начелница одељења за друштвене делатности Градске управе Зорица Јовановић и члан Комисије Фонда Ивана Петровић.

    2

  У програму су учествовали Дечији градски хор, плесни студио „Фелићита“  и деца вртића „Колибри“ Предшколске установе „Ната Вељковић“.

  3

   

  6

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 2 °C vreme
  Притисак: 997.3 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid