Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Град Крушевац биће домаћин 5. Скупштине мреже ЦИВИНЕТ Словенија-Хрватска-Југоисточна Европа

  Град Крушевац биће домаћин 5. Скупштине мреже ЦИВИНЕТ Словенија-Хрватска-Југоисточна Европа

  Ел. пошта Штампа

  Civinet Мрежа ЦИВИНЕТ Словенија-Хрватска-Југоисточна Европа окупља градове и организације из региона са циљем размене знања и искустава у области одрживе урбане мобилности. Ова мрежа је најактивнија и најбројнија ЦИВИНЕТ мрежа у Европи, са преко 140 чланова из Словеније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Бугарске. Мрежа је основана 2013. године, а Крушевац је први град из Србије, који се прикључио 2015.године.

   

  Сваке године годишња скупштина мреже се одржава у другом граду. Ове године Крушевац ће бити град домаћин 5. Скупштине мреже ЦИВИНЕТ Словенија-Хрватска-Југоисточна Европа, која ће се одржати 23. фебруара 2018. у згради Народног музеја Крушевац (Трг Стевана Виског 15).

   

  Пре Скупштине одржаће се састанак Политичког одбора мреже, а након Скупштине округли сто "Планирање одрживе урбане мобилности" и представљање система јавних бицикли. Oрганизован је туристички обилазак града.

   

  На овом догађају, представници Љубљане (Словенија) и Малмеа (Шведска) приказаће примере и искуства из својих градова, а Крушевац ће представити недавно усвојен План одрживе урбане мобилности 2017-2030, који је први такав документ у Србији.

   

  У организацији овог догађаја, Град Крушевац има подршку Сталне конференције градова и општина кроз програм “Подршка локалним самоуправама у Србији на путу придруживања ЕУ”, који финансира Шведска.

   

  Сви заинтересовани градови и општине имају прилику да се ближе упознају са активностима и плановима мреже за наредни период, као и да се учлане. Чланство у мрежи ЦИВИНЕТ је бесплатно.

   

  Више информација о догађају и пријава за учешће може се наћи на сајту мреже:  http://civinet-slohr.eu/otvorene-prijave-za-sudjelovanje-na-5-skupstini-mreze-civinet-slovenija-hrvatska-jie/

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid