Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Министар просвете и директор Kанцеларије за јавна улагања у посети Крушевцу

Министар просвете и директор Kанцеларије за јавна улагања у посети Крушевцу

Ел. пошта Штампа

1 У Крушевцу су данас боравили министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић. Након разговора у Кабинету градоначелника, обишли су основну школу „Нада Поповић“ као пример добре праксе, с обзиром на ниво инвестиционог улагања и опремљеност објекта.

 

Министар просвете Младен Шарчевић задњи пут је у посети ОШ „Нада Поповић“ био 2016. и од тада се наставило са убрзаним развојем. Током последњих 6 година, како је изјавила директор Јелена Ивановић, у капиталне инвестиције уложили су Град Крушевац, Амбасада Јапана, Канцеларија за јавна улагања и Министарство просвете. Замењена је столарија чиме је ова школа заслужила статус енергетски ефикасног објекта. Само кроз пројекат модернизација школа (Министарства просвете) уложено је, или је у току, чак 65 милиона динара.

2

3

У свом обраћању, градоначелник Јасмина Палуровић је истакла да је циљ Града унапређење амбијента у школама, како за запослене тако и за децу. Она се захвалила на сарадњи Министру просвете и директору Канцеларије за јавна улагања уз жељу да се она настави и прошири, јер само у координацији заједничких активности може се постићи жељени ефекат.

4

5

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је 2018. као годину у којој ће се боље радити,  а с обзиром да је усвојен Закон о платама, очекује се и ново повећање. Кроз системске законе и добру буџетску подршку многи планови постају реално оствариви. Као нека од позитивних достигнућа у циљу праћења европских стандарда истакао је  увођење информатике од 5. разреда основне школе, дуално образовање и награђивање према раду.

6

 

7

Такође, министар Шарчевић је рекао да је са Градоначелницом водио разговор о оснивању факултета за IT технологију у Крушевцу, што је један од показатеља децентрализације образовања.

 

9

8

10

 

11

Битна компонента у реализацији пројеката је и Канцеларија за јавна улагања. Директор Марко Благојевић је изјавио да је преко ове Канцеларије уложено (или је у току) око милион евра у град Крушевац. Не ради се само о школама, већ и о превентивној инфраструктури  (санација клизишта одрона, мостова)..., а планира се и реконструкција Болнице. Благојевић је похвалио иницијативу Града, проактиван став, али и спремне пројекте, што је све заједно кључ успеха.

12

 

Састанку са Министром просвете и директором Канцеларије присуствовали су и помоћници градоначелника др Јелена Милановић и Мирољуб Ћосић, начелник Школске управе Зоран Асковић и начелник Одељења за ванредне ситуације Градске управе Крушевац Душан Тодоровић.

 

Време у Крушевцу

Температура: 9 °C vreme
Притисак: 1016.7 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid