Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Прва седница Окружног штаба за ванредне ситуације

Прва седница Окружног штаба за ванредне ситуације

Ел. пошта Штампа

1 У Расинском управном округу одржана је седница Окружног штаба за ванредне ситуације. Седница је имала свечани и радни карактер, с обзиром да је сазвана поводом обележавања 1. марта – Светског дана цивилне заштите, али и усвајања Извештаја о раду. Првој овогодишњој седници присуствовала је градоначелник Јасмина Палуровић.

Седницом је председавао начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, а на историјат обележавања 1. марта, Светског дана цивилне заштите подсетио је начелник Одељења за ванредне ситуације Александар Лазаревић.

2

Овај датум установљен је 1990. године, одлуком Генералне скупштине Међународне организације Цивилне заштите, а у Републици Србији функционише од 1955. Циљ је да се укаже на витални значај и улогу служби ЦЗ у случају свих типова ванредних ситуација. Од степена организованости и обучености припадника ЦЗ и способности Штабова за ванредне ситуације за руковођење акцијама заштите и спасавања зависи брзина и ефикасност збрињавања пострадалог и угроженог становништва.

4

Након краће презентације која је укључила и упознавање са организационом структуром на локалном нивоу, као и акцијама које су изведене, прешло се на радни део седнице.

5

Најпре је усвојен глобални Извештај о раду за 2017. годину, па су се разматрале конкретније теме.

-        Извештај о стању извршених припрема за одбрану од града 2018., техничко – функционалних проблема, степену кадровске попуњености, опремљености и оперативних могућности Радарског центра Крушевац

-        Извештај о стању извршених превентивних и оперативних  мера заштите од поплава на водама II реда, као и стање израђености оперативних Планова заштите од поплава локалних самоуправа за 2018. на територији РУО

-        Разматрање Извештаја о шумским пожарима и усвајање програма санације са планом пошумљавања опожарених површина насталих 2017. и припреми за летњу сезону 2018., као и предузимање превентивних мера заштите од шумских пожара на отвореном простору.

-        Као последња тачка разматрана је и усвојена Анализа достигнутог степена обучености припадника организационе јединице МУП –а надлежне за ванредне ситуације, штабова за ванредне ситуације, органа привредних друштава и других правних лица од значаја за заштиту и спасавање, специјализованих јединица ЦЗ и грађана.

6

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 1014.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid