Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Прва редовна седница градског Штаба за ванредне ситуације

Прва редовна седница градског Штаба за ванредне ситуације

Ел. пошта Штампа

1 Данас је одржана прва седница Градског штаба за ванредне ситуације којој је председавала командант Јасмина Палуровић. На седници су разматрани Извештаји о раду за 2017., као и предлози Планова за 2018. Донети су и Закључци којима се налажу одређене активности надлежним службама.

Најпре је усвојен нацрт предлога Локално – оперативног плана одбране од поплава града Крушевца за 2018., са обавезом да се прибави мишљење од ЈП „Србијаводе“ ради усвајања на Градском већу. Усвојен је и предлог годишњег Програма мера и радова на смањењу ризика од поплава, а наложено је надлежном Одељењу да исти достави Комисији фонда за план.

2

ЈП за урбанизам и пројектовање добило је обавезу да приведе крају израду катастра клизишта.

Препоручује се Општој болници и ЈКП „Водовод“ Крушевац да утврде почетак реализације техничког решења о директном напајању болнице пијаћом водом са резервоара „Багдала“, уз допуну предлога решења израде артеријског бунара. Усвојен је и Извештај ЈКП „Водовод“ Крушевац о оспособљености 5 артеријских бунара , са обавезом достављања потребног обима радова и времену за почетак њихове експлоатације.

3

Сва ЈКП и надлежна Одељења Градске управе, неопходно је да предузму све потребне мере и радње у циљу прегледа критичних места и чишћења водотокова од запрека и о томе редовно информишу становништво. Разлог су могуће бујичне поплаве услед топљења снега.

4

Препоручено је Градском већу да формира Радно тело ради обавезе преузимања и управљања месним водоводима од стране месних заједница.

5

 

Време у Крушевцу

Температура: 9 °C vreme
Притисак: 1016.7 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid