Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести 5. март - Међународни дан енергетске ефикасности обележен у Крушевцу

  5. март - Међународни дан енергетске ефикасности обележен у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  energetska_efikasnost У Крушевцу је у организацији Градске управе бројним манифестацијама обележен 5. март,  Међународни дан енергетске ефикасности.

  У основној школи Нада Поповић приказан је филм „Школа на путу ка енергетској ефикасности“ о постигнутим резултатима у унапређењу енергетске ефикасности школе. Према речима директорке Јелене Ивановић у последњих пар година у ову школу уложено је око 90 милиона динара, делом из градског буџета, делом донацијом Јапанске амбасаде, а највећа средства добијена су из Канцеларије за улагања у јавне објекте Владе Републике Србије. Након филма најмлађи ученици извели су пригодан програм под називом „За планету вреди да се енергија штеди“, а организоване су и радионице на тему енергетске ефикасности за ученике школе.

  Nada_Popovic1

  Овом скупу присуствовали су председник Скупштине града Крушевца Живојин Милорадовић, начелник школске управе Зоран Ацковић и Оливера Дреновац, помоћник градоначелника.

  Nada_Popovic

  У Центру за стручно усавршавање, уз присуство представника Француског института у Србији, отворена је изложба „Обновите  енергије“ , коју је нашем граду поклонио Француски институт. Изложбу је отворила Оливера Дреновац, помоћник градоначелника, а присуствовали су Ненад Станојевић, директор Центра, екокоординатори  и енергетски менаџер града. Након отварања изложбе енергетски менаџер града Крушевца Братислав Ђорђевић одржао је предавање ученицима средњих школа на тему „Енергетска ефикасност града Крушевца“, а екокординатори су са ученицима основних школа организовали интерактивне радионице „Енергије за одрживи свет“

  CSU1

   

  CSU

  У Првој  техничкој школа организована су  предавања за ученике, професоре и госте на тему „Енергетска ефикасност у домаћинствима“ и  „Когенерација као мера повећања енергетске ефикасности: поступци индустријске примене“. Предавачи су били  Младен Јосијевић, мастер инж. машинства и  Никола Ракић, мастер инж. машинства, обојица студенти докторских студија на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.

   

  Време у Крушевцу

  Температура: -1 °C vreme
  Притисак: 1001.3 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid