Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пројекат о упошљавању угрожених група

  Пројекат о упошљавању угрожених група

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи Крушевац данас је одржан радни састанак у оквиру пројекта „Стварање прилика за запошљавање угрожених група кроз побољшање општинских услуга“.

   

  Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) пружа подршку Србији и земљама Југоисточне Европе у настојањима да се смањи незапосленост и побољшају економски услови живота грађана. Један од таквих подухвата је пројекат „Стварање прилика за запошљавање угрожених група кроз побољшање општинских услуга“ кроз који заједно са својим партнерима ради на увођењу Пасоша компетенција у Србији.

    2

  Пасош компетенција је инструмент за валидирање знања и вештина стечених кроз неформално образовање и информално учење. Овај алат доприноси повећању упошљивости, а пројекат је усмерен на све осетљиве групе становништва са фокусом на ромску популацију и повратнике. Пројекат финансира Немачко савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ), а спроводи га Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у оквиру Отвореног регионалног фонда за Југоисточну Европу – Модернизација општинских услуга.

    3

  На данашњем састанку су представљене активности на увођењу овог инструмента на локалном нивоу, а председавала је Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију,  одрживи развој и енергетику.

  4

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid