Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Састанак са привредницима

  Састанак са привредницима

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada У Градској управи данас је одржан састанак са Удружењем приватних предузетника на коме је разговарано о иницијативи за подизање споменика Царици Милици и споменика Палим борцима од 1990. до 1999. у Крушевцу. Такође, разговарано је о могућностима активнијег учешћа предузетника у активностима локалне самоуправе и њиховом интензивнијем укључењу у сферу социјално одговорног пословања. Састанак је сазвао и председавао бивши градоначелник Крушевца Братислав Гашић, а присуствовала је и градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  Током разговора са представницима удружења бораца Слободарски покрет Србије, Заједно за Крушевац и Градитељи мира, договорено је да се споменик Палим борцима од 1990. до 1999. постави на потезу Спомен парка Слободиште средствима донатора, односно приватних предузетника и пријатеља града, а рок је 14. октобар.

    1

  Такође, поводом јубилеја 630. годишњице Косовског боја, уочи Видовдана, планирано је и постављање споменика царици Милици, владарки Србије после смрти супруга цара Лазара, списатељици и светитељки, за свеукупне заслуге за државу Србију и пре свега владарски град, Крушевац,  и то у непосредној близини Лазаревог рада.

    2

  Од наредних планираних пројеката у овој сфери, рекао је Гашић, биће завршен  и Парк глумаца, а вредан пажње је и јубилеј – 130 година постојања корпорације „Трајал“, за чије обележавање ће наредне године  такође бити осмишљен адекватан програм.

    3

  Сусрет са предузетницима био је и прилика за кратку рекапитулацију привредних и других постигнућа током последњих 6 година. Подсећања ради, у инфраструктуру је уложено преко милијарду динара, укључујући буџетска, републичка, европска и донаторска средства, уз ангажовање махом локалних предузећа, што треба наставити и у наредном периоду.

    4

  Оно што предстоји је изградња још неколико кружних токова, наставак изградње Фабрике за пречишћавање отпадних вода, депоније у Срњу... У склопу изузетно битних инфраструктурних пројеката је и почетак изградње ауто пута Појате – Прељина.

    5

  Братислав Гашић је најавио и званични почетак рада фабрике „Кромберг-Шуберт“, уз присуство председника Републике Србије Александра Вучића као једног од кључних актера у опредељењу инвеститора да одабере управо Крушевац за локацију фабрике.

    6

  У контексту довођења нових инвеститора и проширењу производње постојећих фабрика, уочен је и  недостатак професионалних кадрова, пре свега производних струка, а као једно од решења споменута  је адаптација објекта (у те сврхе) - старе индустријске школе у оквиру садашње компаније „Татра“.

   

  Бивши градоначелник Крушевца Братислав Гашић у свом обраћању привредницима осврнуо се и на могућности реализације пројеката у оквиру јавно – приватног партнерства, као недовољно искоришћеног модела, где осим упошљавања приватних компанија, велике бенефите кроз донације, остварује и Град.

  7

  Данашњи састанак показао је да овакве сусрете са локалним привредницима треба редовно сазивати како би се чули њихови проблеми, али и договарало о реализацији послова значајних за Крушевац. Из тог разлога, наредни састанак биће одржан следеће недеље, уз (као и данас) присуство руководства Града.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid