Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Подршка развоју земљорадничких задруга

  Подршка развоју земљорадничких задруга

  Ел. пошта Штампа

   

  1 У оквиру пројекта „Подршка развоју земљорадничких задруга у Републици Србији", у Градској управи је данас одржан састанак на коме су учествовали председник Задружног савеза Србије Никола Михајловић и Милош Миловановић, представник ФАО-Међународне организације за храну при УН. Госте је поздравила заменик градоначелника Весна Лазаревић, уз учешће помоћника за пољопривреду Марка Милојевића, стручне службе Градске  управе и задругара крушевачког краја.

   

  Задружни савез Србије у сарадњи са ФАО и Европском банком за обнову и развој ( ЕБРД ) спроводи програм едукације о подршци развоју земљорадничких задруга у Републици Србији. Пројекат техничке подршке носи назив “Подршка развоју пољопривредних задруга у Србији“ и садржи препоруке за успостављање јединственог и ефикасног система задружне ревизије. Партнери у спровођењу програма су Град Крушевац и Задружни савез за подручје расинског, рашког и моравичког округа.

  2

  Према речима председника Задружног савеза Србије Николе Михајловића, на прошлогодишњем конкурсу расписаном за средства, новац су добиле 22 задруге (од чега је 11 нових), а износ којим су располагале износио је 200 милиона динара. Међу корисницима је и једна крушевачка задруга“ Еуро дуо калем“ из Лазаревца.

  3

  За ову годину, одобрено је 4 пута више средстава , 825 милиона динара, што ће према проценама користити око 60 – ак задруга. Овај потез надлежног Министарства довољно говори да је држава препознала растући значај задругарства.

   

  4

   

  6

  Новина је могућност удруживања мањих у сложеније задруге, а пољопривредници који су заинтересовани за ову област могу се путем конкурса информисати за око 20–ак дана.

  5

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid