Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести OШ "Доситеј Обрадовић" добила нове спортске реквизите

  OШ "Доситеј Обрадовић" добила нове спортске реквизите

  Ел. пошта Штампа

  1 Основна школа „Доситеј Обрадовић“ данас је добила спортске реквизите од министра омладине и спорта Вање Удовичића. Уручењу донације присуствовала је и градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  Министар Удовичић са сарадницима, представницима Савеза за школски спорт Србије, поклонио је школи два рукометна гола са мрежама, две кошаркашке табле са обручима  и мрежицама, једну одбојкашку мрежу и 40 лопти. Тиме је употпуњен асортиман спортских реквизита како би часови фискултурног васпитања били што квалитетнији.

    2

  На поклону се захвалила градоначелник Јасмина Палуровић, истакавши притом добру сарадњу са Министарством омладине и спорта и то у више нивоа: у изградњи спортске инфраструктуре, реализацији такмичења и манифестација вишег ранга, као и бројним донацијама у виду опреме и реквизита.

    3

   

  8

   

  Министар Вања Удовичић нагласио је као један од приоритета Министарства развој школског спорта, како би што већи број деце био обухваћен овом активношћу и самим тим усвојио спорт као један од видова здравог начина живота. Он је подсетио да је у сарадњи Града и Министарства изграђена трим стаза на Багдали, довршен Атлетски стадион и изграђен стадио са вештачком травом, чиме је заокружен један спортски комплекс стандардизован и за највиша спортска такмичења.

   

  4

  Спорт не треба да буде привилегија, већ доступан свима, а у том циљу је и опремање фискултурних школских сала широм Србије (што је у току), закључио је Удовичић.

   

  9

  Малишани ОШ „Доситеј Обрадовић“ демонстрирали су Министру  час физичког васпитања, а нову  опрему од данас ће користити преко 1000 ученика ове школе.

  5

   

  6

   

  7

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid