Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Еколошка радионица за децу

  Еколошка радионица за децу

  Ел. пошта Штампа

  1 У холу Крушевачког позоришта одржана радионица за децу у оквиру пројекта "Увођење примарне селекције чврстог комуналног отпада на месту настанка", у организацији ЈКП Крушевац, Градске управе Крушевац и немачке организације GIZ, уз присуство деце из ОШ "Бранко Радичевић" и ОШ "Драгомир Марковић".

   

  Како је циљ пројекта смањење количине комуналног отпада за депоновање и подизање свести о разврставању отпада као битног сегмента циркуларне економије и заштите животне средине одржана је тематска квиз радионица са децом четвртог и петог разреда у смислу  провере знања и стицања нових о значају животне средине.

    2

  Том приликом деци је објашњен и поступак компостирања у домаћинствима, а након радионице деци су дељени балони који су симболично представљали боје три рециклажна контејнера, слаткиши и промо материјал у коме је објашњено како вршити примарну селекцију кућног отпада на месту настанка и значај исте.

    3

  Такође, на шеталишту испред Позоришта су постављени рециклажни контејнери за сакупљање пластике, стакла, парира и картона, где су грађани упознати, кроз промотивни материјал, о значају и начину коришћења ове врсте контејнера.

  4

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid