Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Одржан Сајам образовања

  Одржан Сајам образовања

  Ел. пошта Штампа

  8 У организацији Школске управе у Крушевцу, данас је у Хали спортова одржан Сајам високих школа и факултета. Партнери су Регионална привредна комора, Национална служба за запошљавање (филијала Крушевац), Савет партнера за каријерно вођење и саветовање и Спортски центар. Покровитељ је Град Крушевац. Сајам је отворила градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  Према речима руководиоца Школске управе Зорана Асковића, на Сајму учествује 26 високих школа и факултета. Осим крушевачких, своје штандове имале су и образовне установе из Нове Горице, Ниша, Београда, Лепосавића, Новог Сада, Врњачке Бање, Лесковца, Трстеника, Крагујевца, Чачка...

  1

  Циљ Сајма је да ученицима завршних разреда средњих школа пружи помоћ при избору уписа жељене високе школе или факултета.

   

  У обраћању приликом отварања, градоначелник Јасмина Палуровић је рекла да је организовање оваквих, директних сусрета заинтересованих ученика и представника факултета, (високих школа)  на једном месту, уз презентацију образовних профила, најбољи начин да се деца правилно информишу и определе за жељено занимање.

  3

  Присутним ђацима пожелела је успех у  једном од најважнијих животних избора, а школама што боље резултате приликом уписа.

  4

  Директор крушевачке Филијале Националне службе запошљавања Предраг Марковић истакао је да је евидентирана повећана потражња радне снаге, посебно с обзиром на долазак иностраних инвеститора и отварање нових радних места. У односу на јануар прошле године, интересовање је веће за чак 50%.

  5

  У том контексту, неопходно је размишљати о прилагођавању образовних профила потребама тржишта рада, отварању нових, али и додатној едукацији и преквалификацији.

  6

  Током данашњег дана, ученици завршних разреда свих крушевачких средњих школа организовано су обишли штандове.

  7

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid