Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Потписан Споразум о сарадњи за пројекат „Знањем до посла“

Потписан Споразум о сарадњи за пројекат „Знањем до посла“

Ел. пошта Штампа

1 У Кабинету градоначелника, данас је потписан Споразум о сарадњи у циљу пружања подршке у спровођењу пројекта „Е2Е (from education to employment) – Знањем до посла:  развој вештина младих и јавно – приватно партнерство у Србији“. Споразум су потписали градоначелник Јасмина Палуровић и директор пројекта Кристоф Бауман.

 

Пројекат „Од знања до посла“ финансира швајцарска Агенција за развој и сарадњу. Град Крушевац један је од пет градова у Србији који су одабрани за реализацију, а пројекат је резултат сарадње Влада Швајцарске и Републике Србије.

 

Пројекат „Од знања до посла“ бави се подршком локалним моделима запошљавања младих и трајаће до 2019. са могућношћу продужетка још 4 године. Усмерен је на повећање запошљивости младих кроз промоцију одређених занимања занатске струке.

  2

Биће заступљени каријерно вођење и саветовање у Канцеларији за младе Градске управе Крушевац и Бизнис инкубатору, а успоставиће се и сарадња са послодавцима, како би се младима приближило тржиште рада и подстакли на активност. Такође, испитиваће се потребе тржишта у погледу знања, вештина и ставова потребних за добијање посла.

 

Овај пројекат подразумева велику сарадњу, са једне стране незапослених лица, а са друге, актера на локалном нивоу – Градске управе, Националне службе запошљавања, Привредне коморе, Уније послодаваца и др.

  3

Укупна вредност пројекта је око 7,3 милиона франака за четири фонда:

- унапређивање постојећих и увођење нових активности у оквиру каријерног вођења и саветовања,

- рад са децом из осетљивих група са посебним освртома на децу из Васпитно – поправног дома,

– анализа неопходних компетенција за одређено занимање са јасним профилисањем радника које конкретни послодавац жели,

– обуке за конкретне послодавце – менторе који ће пратити младе који прођу све обуке.

 

Циљ Пројекта „Знањем до посла“ је допринос повећању запослености и запошљивости младих на одржив и социјално инклузиван начин кроз промоцију јавно приватног партнерстава између јавних институција, компанија и тренинг провајдера  и подшку програмима обуке који доприносе смањењу гепа компетенција на локалним тржиштима рада. У остваривању дефинисаног циља Пројекат се ослања на 4 стуба: компаније, формалне и неформалне пружаоце услуга обуке, удружења посебно рањивих и теже запошљивих група младих и локалне партнере.

  4

На локалном нивоу пројекат „Знањем до посла“ спроводи Град Крушевац у партнерству са Омладинским Саветом Крушевац са циљем да се идентификују могућности за развој нових и реализацију већ постојећих пројектних идеја у вези са развојем актуелних програма обуке који уважавају захтеве и потребе потенцијалних послодаваца и доприносе повећању запошљивости младих у нашем граду.

 

Потписивању Споразума присуствовали су и заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић.

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 1002.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid