Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Обележено 85 година ФК "Трајал"

Обележено 85 година ФК "Трајал"

Ел. пошта Штампа
1

У Крушевачком позоришту одржана је Свечана академија поводом јубилеја – 85 година фудбалског клуба „Трајал“. Академији су присуствовале градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић, истакнути спортисти, јавне личности и пријатељи клуба.

Прва фудбалска лопта донета је у наш град 1913. године, након чега су формирани и први клубови.

2

Један од њих је и фудбалски тим „Обилићево“, који је функционисао у оквиру истоименог спортског клуба. Оснивач друштва била је барутана „Обилићево“, касније Војно-технички завод. Данас је то Kорпорација „Трајал“, а последње 23 године, тако се зове и клуб. Иначе је званично најстарији активни фудбалски колектив у Крушевцу.

3

О најбитнијим тренуцима и краткој ретроспективи постојања, приказан је документарни филм.

  4

Затим се обратио председник Клуба Владан Гашић. Он је рекао да су у последње три године захваљујући ентузијазму појединаца и конкретној подршци корпорације „Трајал“ постигнути врхунски резултати. Радило се како на инфраструктури, тако и на довођењу квалитетних играча, у циљу што бољег пласмана „Трајала“ на српској фудбалској лествици.

5

Свечана академија била је и прилика за уручење признања колективима, установама и појединцима за успешну сарадњу и подршку клубу.

6

Признање је добио и Град Крушевац, „Трајал корпорација“, ВП Дом, ЈКП „Крушевац“, „Специјална болница“  Рибарска Бања и др. У име награђених, обратила се заменица генералног директора Трајала, Весна Ковачевић.

7

Времеплов ФК „Трајал“ завршен је на сцени позоришта, речима које одражавају амбициозан зацртани план менаџмента, а то је пласман у Прву лигу Србије.

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 1002.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid