Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести 22. март – Светски дан вода обележен у Крушевцу

  22. март – Светски дан вода обележен у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 У Крушевцу је бројним активностима у организацији Градске управе и ЈКП „Водовод“ Крушевац обележен Светски дан вода – 22. март.

   

  Светски дан вода установљен је резолуцијом Уједињених нација 1992. године и обележава се од 1993., као опомена свим људима на чињеницу да је загађење воде и недостатак здраве пијаће воде велики еколошки проблем целог човечанства.

   

  Град Крушевац и ЈКП „Водовод“ традиционално обележавају Светски дан вода, а ове године организоване су бројне манифестације током више дана.

  У периоду од 12. до 16. марта организоване су радионице у основним школама на тему заштите и очувања језера Ћелије.

  7

   

  21. марта у холу Крушевачког позоришта отворена је изложба под називом „Језеро Ћелије у објективу историје“, којом су запослени у ЈКП „Водовод“ представили период пре, за време и након изградње језера Ћелије и подсетили нас колико је наш град имао проблема са несташицама воде и присуством фенола у пијаћој води пре него што је започето коришћење воде из хидроакумулације Ћелије.

  8

   

  9

   

  10

  22. марта у малој сали Крушевачког позоришта организован је округли сто на тему заштите језера Ћелије, а предавачи су били запослени из ЈКП „Водовод“, представник Републичке дирекције за воду и експерт на пројекту „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу придруживања ЕУ: унапређење квалитета услуга, дијалога заинтересованих страна и ефикасности локалне администрације“, који финансира Влада Шведске, а спроводи СКГО.

  2

   

  4

   

  3

   

  Округлом столу присуствовали су представници општина Трстеник, Варварин, Ћићевац, Блаце, Александровац, представник Републичке дирекције за воде, Министарства заштите животне средине, СКГО-а, као и запослени у градској управи, јавним предузећима и представници невладиних организација.

  5

  Истог дана у  Крушевачком позоришту одржан је пригодни прграм за децу основних школа и изведена представа ученика Основне школе  „Жабаре“  на тему заштите вода.

  6

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid