Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обележено 19. година од почетка НАТО агресије на Југославију

  Обележено 19. година од почетка НАТО агресије на Југославију

  Ел. пошта Штампа

  1 Поводом Дана сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију, данас је у касарни „Расина“ у Паруновцу одржан парастос, комеморативни скуп и положени венци на Споменик браниоцима отаџбине. У име града, венац је положила градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  Дана 24.марта 1999. године, отпочело је НАТО бомбардовање на СРЈ, нападом на Косово и Метохију, у акцији званој „Милосрдни анђео“. Од тада, сваке године, у свим командама, јединицама и установама Војске Србије, на данашњи дан, одржавају се комеморативни скупови, уз полагање венаца.


  10

   

  У касарни „Расина“, венце су положили: делегација Министарства одбране, градоначелник Јасмина Палуровић,  начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, делегација ратних ветерана и војних пензионера 125. моторизоване бригаде, Савез резервних војних старешина, СУБНОР, делегација Ратних војних инвалида, Коло српских сестара, породице и пријатељи и др.

  2

   

  3

   

  4

   

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

  11

   

  Након парастоса, који су обавили свештеници Крушевачке епархије, одржан је Комеморативни скуп, на коме се обратио командант Гарнизона пуковник Сретен Зафировић, који је између осталог рекао: „Данашњи дан – Дан сећања на оне који више нису међу нама, нека буде надахнуће садашњим и будућим генерацијама, како се брани слобода отаџбине, као и опомена свима онима који се усуде да нам угасе огњишта, покушају да нас протерају са кућног прага и избришу наше историјско памћење“.

  13

   

  Пригодан културно-уметнички програм припремио је Културни центар Крушевац.

  14

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid