Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Обележено 19. година од почетка НАТО агресије на Југославију

Обележено 19. година од почетка НАТО агресије на Југославију

Ел. пошта Штампа

1 Поводом Дана сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију, данас је у касарни „Расина“ у Паруновцу одржан парастос, комеморативни скуп и положени венци на Споменик браниоцима отаџбине. У име града, венац је положила градоначелник Јасмина Палуровић.

 

Дана 24.марта 1999. године, отпочело је НАТО бомбардовање на СРЈ, нападом на Косово и Метохију, у акцији званој „Милосрдни анђео“. Од тада, сваке године, у свим командама, јединицама и установама Војске Србије, на данашњи дан, одржавају се комеморативни скупови, уз полагање венаца.


10

 

У касарни „Расина“, венце су положили: делегација Министарства одбране, градоначелник Јасмина Палуровић,  начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, делегација ратних ветерана и војних пензионера 125. моторизоване бригаде, Савез резервних војних старешина, СУБНОР, делегација Ратних војних инвалида, Коло српских сестара, породице и пријатељи и др.

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

11

 

Након парастоса, који су обавили свештеници Крушевачке епархије, одржан је Комеморативни скуп, на коме се обратио командант Гарнизона пуковник Сретен Зафировић, који је између осталог рекао: „Данашњи дан – Дан сећања на оне који више нису међу нама, нека буде надахнуће садашњим и будућим генерацијама, како се брани слобода отаџбине, као и опомена свима онима који се усуде да нам угасе огњишта, покушају да нас протерају са кућног прага и избришу наше историјско памћење“.

13

 

Пригодан културно-уметнички програм припремио је Културни центар Крушевац.

14

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 1002.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid