Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обележено 69 година рада Наменске индустрије у оквиру "Прве петолетке" Трстеник

  Обележено 69 година рада Наменске индустрије у оквиру "Прве петолетке" Трстеник

  Ел. пошта Штампа
  1 Данас је у Трстенику, једна од најважнијих фабрика српске Наменске индустрије, ППТ “Наменска”, прославила 69 година успешног рада и постојања. Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић.

  Генерални директор Анђелка Атанасковић, поздрављајући присутне госте упознала их је са досадашњим радом предузећа и будућим плановима. „Актуелни менаџмент предузећа у сарадњи са Владом Републике Србије и ресорним министарством учиниће све да повећамо обим производње и кренемо са новим производима, као и да изађемо на што већи број  страних тржишта. Нама је од непроцењивог значаја била помоћ Владе Србије, која нам је кроз подстицајна средства издвојила 3,5 милиона евра. Ми смо из сопстевних средстава реновирали Халу зашта смо издвојили пола милиона евра, тако да сада имамо све услове за даљу производњу и њено проширење“.

  2

  Према речима министра одбране Александра Вулина, Влада Србије ће и у  наредном периоду утицати на даљи развој наменске индустрије, јер је то значајан носилац развоја и спољно-трговинског пословања. „Пре 4 године, мало је људи имало поверења у обнову и развој ове фирме. Тадашњи министар одбране Братислав Гашић и председник Владе Србије Александар Вучић су донели одлуку да се овде настави са развојем и осавремењавањем овог предузећа. Данас су резултати такве одлуке веома видљиви и показатељ су да имамо вредне и стручне раднике, као и добар менаџмент“.

   

  Ово је била прилика да се уруче пригодне награде  најбољим  радницима, пословним партнерима и кооператнима,  који су дали свој максимални допринос и допринели целокупном резултату пословања.

  3

  Министар Вулин и директор Атанасковић отворили су реконструисану халу, где су сви гости могли да се упознају са делом производног програма овог предузећа.

  4

  5

   

  6

   

  7

   

  8

   

  9

  Ово предузеће запошљава око 600 радника.

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid