Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Почела подела пензионерских картица

  Почела подела пензионерских картица

  Ел. пошта Штампа

  1 У Мозаик сали Градске управе данас су подељене прве пензионерске картице, корисницима са територије града Крушевца. Првих 100 картица пристиглих у крушевачку Филијалу Фонда ПИО, уручиле су градоначелник Јасмина Палуровић и директор Филијале Зорица Јовановић. Картице су одабране по принципу случајног узорка.

  Присутне пензионере поздравила је градоначелник Јасмина Палуровић истакавши да Град подржава све активности везане за унапређење њиховог живота и да се залаже заједно са другим установама на републичком и локалном нивоу да им се омогуће бољи услови у периоду након активног радног века. Зато се даје пуна подршка иницијативи Министарства за рад, борачка и социјална питања и републичког Фонда ПИО у акцији израде и поделе бесплатних пензионерских картица.

  2

  О њиховој функцији и значају говорила је директор Филијале у Крушевцу, Зорица Јовановић.

  3

  Пензионерска картица је документ који омогућава пензионерима да безбедно доказују свој статус, без икакве друге документације, а притом су лични подаци потпуно заштићени.

  4

  Право на пензионерску картицу Фонда ПИО имају сви пензионери, без обзира коју врсту пензије користе, који је износ и где им је пребивалиште. Издаје се без накнаде и важи уз личну карту. Лична је и трајна, а важи док постоји основ за остваривање права или док је корисник лично не опозове. Уручује се лично уз личну карту у Филијали Фонда или њеним испоставама. Приликом преузимања корисник права потписује сагласност да је упознат са њеном употребом и добија упутство о коришћењу.

  5

  Иначе на територији Расинског управног округа има укупно око 58.000 пензионера.

    6

  Данашњем чину уручења у Мозаик сали,  присуствовали су и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Милановић, заменик начелника Градске управе Драгица Бојковић, представници  крушевачке Филијале Фонда ПИО.

  7

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid