Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Посета студената са Технолошко-металуршког факултета

Посета студената са Технолошко-металуршког факултета

Ел. пошта Штампа
6

Kрушевац је данас посетила група студената са Технолошко -  металуршког факултета у Београду, на челу са професором Владимиром Павићевићем. Повод је била посета крушевачким компанијама „14.октобар“, „Cooper Tire“ и „Kromberg&Schubert“, а пријем за њих у Градској управи су приредиле заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћник градоначелника Јелена Милановић. Присуствовао је начелник Расинског управног округа Бранислав Весић и начелник Школске управе Зоран Асковић, а у организацију доласка била је укључена и крушевачка Филијала Националне службе запошљавања.

О привредној слици Града говорила је заменик градоначелника Весна Лазаревић, наглашавајући да је Крушевац центар хемијске, машинске и прехрамбене индустрије и да је у складу са тим, атрактивно подручје за студенте из ових струка.

1

Госте из Београда поздравила је и помоћник градоначелника Јелена Милановић, а скупу се обратио и директор крушевачке Филијале Националне службе, Предраг Марковић.

7

О програму „Центар за развој каријере“ Универзитета у Београду, говорио је професор Владимир Павићевић.

 

Ради се о врсти сервиса која је осмишљена да помаже студентима у развоју знања и вештина које ће им бити од значаја при запошљавању, да им помогне у стицању сазнања о свету пословања и радног искуства током студирања, те да припреми студенте за успешни прелазак на следећи ниво развоја каријере након дипломирања.

3

Улога Центра није да посредује у запошљавању, већ да пружи релевантне информације о могућностима запошљења, док је на студентима да те могућности остваре у директном контакту са послодавцима.

2

Поред каријерног информисања, саветовања и едукације за студенте, Центар сарађује са послодавцима и реализује програме праксе, посете компанијама, серије тренинга и гостујућих предавања, а данашња посета Крушевцу је једна од планираних у низу.

4

 

5

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 1002.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid