Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Пријем за карате клуб "Крушевац"

  Пријем за карате клуб "Крушевац"

  Ел. пошта Штампа
  1

  Поводом бројних освојених признања на европском Првенству у каратеу одржаном у Крагујевцу маја ове године, приређен је пријем за чланове карате клуба „Крушевац“. Примила их је градоначелник Јасмина Палуровић, а присуствовао је и помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић.

   

  Европско првенство одржано је у две старосне категорије: млади од 9 до 17 година и ветерани до 40. Учешће је узело преко 20 земаља са више од 400 такмичара у дисциплини ката и дисциплини спаринга и борбе.

  2

  Крушевац је представљало 16 такмичара. Наши каратисти освојили су укупно 15 медаља и то : у појединачној конкуренцији – кате, две медаље, спаринг, три и борбе, једна медаља.

  У екипној конкуренцији, ката тимови освојили су три медаље, а исти успех постигли су спаринг и борба тимови.

  3

  На пријему одржаном у Мозаик сали тим поводом, градоначелник Јасмина Палуровић је изјавила да је Град поносан на такве младе спортисте који представљају Крушевац на најбољи могући начин и уједно популаризују код младих здраве стилове живота.

  4

  На лепим речима захвалио се тренер клуба Марко Томић. Он је подсетио да је карате клуб „Крушевац“ не само један од најстаријих, већ и најтрофејнијих клубова у историји југословенског спорта, који је до сада изнедрио једног светског шампиона и 11 европских носиоца највише титуле. Спада у три клуба са највише одличја у Европи, а прилику да увећају тај број добиће на следећим међународним шампионатима у Норвешкој и Чешкој.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid