Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Делегација Крушевца у братском Жалецу (Словенија)

Делегација Крушевца у братском Жалецу (Словенија)

Ел. пошта Штампа

1 Председник Скупштине града Живојин Милорадовић и помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић, бораве у дводневној посети братском граду Жалецу (Словенија).

Синоћ, првог дана посете  у Дому културе одиграна је оперета "Хмељска  принцеза", која говори о  хмељу - "сувом злату" овог краја.

  2

 

3

Данас, другог  дана посете домаћини су организовали посету домаћинству породице Шалеј, која је једна од највећих произвођача хмеља у Европи.  Том приликом, показан је комплетан процес од убирања са плантаже до паковања за крајњег купца.

  7

 

4

 

5

 

6

 

8

Такође, организована је и посета локалној фабрици пива "Green gold brewing".

  9

Домаћини из Жалеца за своје побратимске градове који су овогодишњи гости - Крушевац, Бачка Паланка, Александровац, Уб (Србија), Westport  (Ирска), Жатец (Чешка) и Биоград на мору (Хрватска), организовали су и посету пећине "Пекел".

  10

У раним поподневним часовима одржана је и свечана седница Општине Жалец, на којој је жупан (градоначелник) Јанко Кос, најуспешнијима поделио општинска признања и награде. У свом обраћању присутнима изнео је шта је урађено у периоду између два празника, као и о плановима за наредни период.

  11

 

12

 

13

 

14

Током трајања седнице, приређен је и пригодан културно-уметнички програм.

  15

По завршетку седнице, од зграде Дома културе до главног градског трга, централном градском улицом  прошетала  је поворка сачињена од бројних гостију, удружења грађана, представника културно-уметничких и спортских друштава... На челу поворке био је господин Кос са сарадницима и представницима градова побратима. Специјални гост овогодишње свечаности био је председник Републике  Словеније Борут Пахор, који се са градоначелником, обратио присутнима, а дечији хор извео је пригодне композиције.

  16

 

21

 

17

 

18

 

20

 

23

 

24

 

25

 

26

 

22

Делегација Крушевца имала је прилику да се и упозна са председником Словеније.

27

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 1014.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid