Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Министар омладине и спорта донирао школе у Дворану и В. Шиљеговцу

  Министар омладине и спорта донирао школе у Дворану и В. Шиљеговцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Крушевац, где је са градоначелницом Јасмином Палуровић, председником Скупштине Живојином Милорадовићем, помоћником за спорт Предрагом Миленковићем и начелником Школске управе Зораном Асковићем, обишао ОШ „Страхиња Поповић“ у селу Дворане и ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ у Великом Шиљеговцу.

   

   

  Министар Удовичић је у селу Дворане, у ОШ „Страхиња Поповић“ која је основана 1892. године и похађа је 165 ученика у 7 подручних одељења, посетио час физичког васпитања и разговарао са наставницима и ученицима који већ користе дониране комплете опреме за фискултурну салу: кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

  2

  3

  4

  Такође, у Великом Шиљеговцу  у ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ која ради од 1865. године и има 465 ученика, министар Удовичић је присуствовао јавном часу физичког васпитања и уручио и тој школи донацију комплета опреме за фискултурну салу.

  6

  Ова посета је део велике акције Министарства и Савеза за школски спорт Србије током које је обезбеђено да опрему за фискултурну салу добије ове године 95 школа и да се настави и следеће године за још 90.

   

  Циљ је да се обезбеде адекватни услови за бављење школским спортом, а као резултат је да се у последње четири године број деце у том систему повећао са 120.000 на 170.000 .

  7

  „Кроз ову акцију стварамо најбоље услове свој деци да кроз школске часове физичког имају максималне услове за бављење спортом, да нам деца првенствено буду здрава и да могу на квалитетан начин да се развијају, за шта је предуслов да се баве физичким активностима. Заменом старих реквизита и опреме новим, мотивишемо ученике да спорт буде део њихових свакодневних активности и да подстакнемо што више деце да уђу у систем спорта. Желимо и да створимо услове да професори имају квалитетније часове физичког васпитања“, рекао је министар Удовичић.

  8

  Обраћајући се деци, градоначелник Јасмина Палуровић је истакла бављење спортом као компоненту избора здравог начина живота, што треба неговати од најранијег узраста и првих школских дана. „ Спортска инфраструктура је у том контексту веома битна, јер обезбеђује неопходне предуслове за бављење спортом , а ми се као Град трудимо да обезбедимо исте услове у свим срединама, у циљу равномерног развоја града и села.“

    5

  Министар спорта и Градоначелница након посета школама, обишли су теретану на отвореном ( финансирана од стране Министарства ) и трим стазу на Багдали,  дужине 1,1 км која је потпуно опремљена за све рекреативне љубитеље трчања, али и за тренинге професионалних спортиста. Након 11 година коришћења, планира се реконструкција завршног слоја тартана и проширење стазе на 1,6 метара, у складу са стандардом за ову врсту спортских објеката.

  10

  Министар Удовичић најавио је и постављање теретане на отвореном у насељу Уједињене нације, коју ће такође финансирати Министарство.

  9

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid