Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обновљен споменик у Шаврану

  Обновљен споменик у Шаврану

  Ел. пошта Штампа

  1 У селу Шавране данас је освештан реконструисан Споменик палим борцима и одржан парастор страдалима у свим ратним сукобима. Чину освештавања присуствовали су градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, представници јавног живота и бројни грађани.

   

  2

   

  15

  14

  Споменик је подигнут још 1981. године, али су мештани села Шавране одлучили да га обнове, достојно одајући почаст страдалим прецима. На њихову иницијативу, прикупљена су средства у износу од 200.000 динара и уз помоћ Града и јавних предузећа, спомен–плоча добила је нови изглед, са уређеним прилазом.

  3

  Датум обнављања везује се за 100.годишњицу завршетка Првог светског рата, а на Спомен плочи уклесана су имена хероја Првог светског рата, НОР–а, априлског рата и жртава фашистичког терора.

  4

  Окупљенима се  обратио председник Месне заједнице Горњи Степош Предраг Миленковић, који је рекао да је повод данашњег скупа, знак захвалности житеља Шаврана прецима, за жртве које су поднели за ослобођење Србије.

  6

  Венце су положили Градоначелник и Председник скупштине, начелник Расинског округа, мештани, удружења бораца...

  7

   

  8

   

  10

   

  11

   

  12

   

  9

  Изведен је и пригодан културно – уметнички програм у организацији крушевачког Културног центра.

  13

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid