Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Састанак о одрживој урбаној мобилности

  Састанак о одрживој урбаној мобилности

  Ел. пошта Штампа

  1 Представници ГИЗ и СКГО данас су боравили у Крушевцу поводом спровођења пројекта СКГО „Одржива урбана мобилност у градовима и општинама у Србији“.

   

  Овај пројекат се ради у партнерству са Пројектом „Одржива урбана мобилност у југоисточној Европи – друга фаза“, Отвореног регионалног фонда за југоисточну Европу – енергетска ефикасност, који спроводи ГИЗ у име Владе Републике Немачке.

    2

  У оквиру овог пројекта планирана је сарадња са градом Крушевцем, као јединим градом у Србији који је самостално израдио и усвојио План одрживе урбане мобилности.

    5

  Циљ организовања данашњег састанка је представљање Пројекта „Одржива урбана мобилност у југоисточној Европи – друга фаза“, представљање Пројекта „Одржива урбана мобилност у градовима и општинама у Србији“ и разговор о модалитетима сарадње са градом Крушевцем – подршка спровођењу пилот пројекта – Мере одрживе урбане мобилности.

    3

  Састанку су присуствовали представници СКГО - Миодраг Глушчевић, шеф Одељења за комунална питања, урбанизам и заштиту животне средине и Клара Даниловић, саветница за урбанизам и становања, испред ГИЗ Светлана Бачанин, а град Крушевац представљала је помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику  Оливера Дреновац са сарадницима.

  4

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid