Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Слава Храма Свети Ђорђе

  Слава Храма Свети Ђорђе

  Ел. пошта Штампа

  1 Храм Светог Георгија у Крушевцу, данас је прославио своју славу - Светог Великомученика и Победоносца Георгија  и 115 година постојања. Свечаности су присуствовале градоначелник Јасмина Палуровић и заменик градоначелника Весна Лазаревић.

   

  Након свете литургије коју је одржао Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид са свештенством, уручена су одликовања и грамате Епархије крушевачке.

  2

  Градоначелник Јасмина Палуровић, у име града, одликована је у Орденом II степена Српске православне цркве у знак захвалности на помоћи и залагању на целокупној обнови Светог храма и свих других црквених објеката на територији Крушевца.

  3

   

  12

  13

   

  5

   

  11

  Захваливши се на признању градоначелник Јасмина Палуровић истакла је да јој је велика  част што је  одликована  у години важних датума - 800 година аутокефалности СПЦ, 630 година Косовске битке и 115 година храма Светог Ђорђа. "Ови јубилеји су и прилика за јачање хришћанских врлина и националне самосвести. Град Крушевац и Крушевачка Епархија настављају да негују добре односе и сарадњу на добробит наших грађана. Узајамно пружамо подршку у реализацији многих пројеката, обележавању значајних манифестација световног и духовног карактера", завршила је градоначелница Палуровић.

  10

  Истим Орденом одликована је и Корпорација "ТРАЈАЛ", као и већи број предузећа и заслужних појединаца.

  13

  Данас је извршена и примопредаја колачарства. Досадашњи колачар Иван Мијајловић (доскорашњи управник ВП дома) предао је колачарство Велибору Јовановићу (одборник Скупштине града и директор АМСС Крушевац).

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

   

   

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid