Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Манифестација “ЕКОМЛЕК 2019”

  Манифестација “ЕКОМЛЕК 2019”

  Ел. пошта Штампа

  1 У селу Каоник, данас је одржана манифестација  “ЕКОМЛЕК 2019”, која је окупила бројне произвођаче млека. Организатор је истоимена компанија, у сарадњи са Градом. Учествовало је око 200 произвођача, са циљем промовисања и подстицаја ове гране пољопривреде, са акцентом на Рибарску регију.

   

   

  Међу бројним званицама, присуствовали су и градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић, владика нишки господин Арсеније са свештенством, привредници, јавне личности, пословни партнери, кооперанти.


  "ЕКОМЛЕК" има највеће кооперанте у самом селу Каоник, затим Великом  Шиљеговцу, алексиначком крају, Банату и Срему.Од 2015., поседују и млекару у Белегишу у Војводини, па је један од разлога ове манифестације и подстицај међурегионалне сарадње у производњи и преради млека и млечних производа. Своју понуду приказали су и пословни партнери из  Македоније, Црне Горе, Словеније, Румуније, Италије, Француске...Посебан   гост био је господин Жан Бернар Суко, власник газдинства у Француској,  који поседује 500 ха земље и 500 крава.

  2

   

  3

  Госте је најпре поздравио власник компаније " ЕКОМЛЕК " Перица Јанковић, након чега се присутнима обратила градоначелник Јасмина Палуровић.Она је истакла значај ове манифестације и предузећа које је постало најбољи промотер Рибарског краја, а кооперацијом са локалним становништвом остварило знатну упосленост и све значајније место у области производње млека и млечних производа, на територији читаве Србије.

  4

  Иначе "ЕКОМЛЕК" је настао 1991.године као мала породична радионица за производњу качкаваља, власника Миомира Јанковића. 1999. посао преузима Перица Јанковић када фирма и добија нови назив.

  5

  Данас, после 28 година, пословном систему ове компаније придружују се и: Фабрика сточне хране,фарма товних свиња,пољопривредна апотека, бензинска пумпа, хипер маркет, специјализована ауто шоп трговина, сервис  моторних возила и пољопривредних машина и технички преглед. У граду Крушевцу отворен је и угоститељски објекат у коме доминира понуда из  широког спектра "ЕКОМЛЕКА".

  6

  Сама млекара, као иницијатор целог пословног система,једна је од најсавременијих у Србији, па и шире, опремљена по стандардима ЕУ, са капацитетом прераде 100 тона на дневном нивоу.

  9

  Цела компанија запошљава 160 радника, а начином на који функционише испуњава задато гесло пословне политике "Све од њиве до трпезе".

  7

  За кооперанте, произвођаче млека, на данашњој привредној манифестацији обезбеђене су и вредне награде (организована је лутрија), а приређен је и уметнички програм у коме су учествовали, локални КУД "Каонички извори " и КУД из Румуније, са којима остварују вишегодишњу сарадњу.

  8

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid