Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Десет стамбених јединица за интерно расељена лица и повратнике у Крушевцу

  Десет стамбених јединица за интерно расељена лица и повратнике у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас су у Градској управи потписани уговори о донацији сеоских монтажних кућа, у оквиру пројекта „Подршка интерно расељеним лицима и повратницима у 4 јединице локалне самоуправе у Србији кроз обезбеђивање трајних стамбених решења и мера економске одрживости“, коју организује АСБ у сарадњи са Градом Крушевцем.

   

  На основу Уговора о сарадњи у оквиру програма „Унапређење услова живота интерно расељених лица и повратника из процеса реадмисије Републике Србије“, завршен је избор корисника за монтажне куће и сеоска домаћинства.

  2

  Пројекат финансира Европска унија, преко Делегације ЕУ у Републици Србији, а реализује АСБ у сарадњи са локалним самоуправама.

  3

  За Крушевац, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић, опредељен је укупан износ средстава од 214.100 евра и то за изградњу 3 монтажне куће и куповину 7 сеоских домаћинстава, доделу 14 грађевинских пакета и 18 економских грантова.

  4

  Испред Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије говорила је Сандра Илић, истичући да је посредство и подршка државних и локалних институција кључно у реализацији пројеката намењених интерно расељеним лицима и повратницима у Србији.

  5

  Како је рекао директор АСБ за Србију Гордан Велев, пројекат се спроводи у 4 општине, осим Крушевца - Аранђеловац, Уб и Ћићевац. Има за циљ налажење трајног, адекватног стамбеног решења и мера економске одрживости.

  6

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid