Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Плес матураната

  Плес матураната

  Ел. пошта Штампа

  1 У центру града, на Тргу косовских јунака, одржан је традиционалан Плес матураната, којим су се ученици завршних разреда средњих школа, „опростили“ од  школских данаи симболично ушли у ново животно поглавље и свет одраслих.

   

  Матурска парада у нашој земљи се одржава од 2006. године.

  2

  На Тргу косовских јунака, матуранте је данас у подне поздравио помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић.

  3

  Плесом толеранције уз кораке кадрила и музику Штраусове оперете „Слепи миш“, крушевачки матуранти су тачно у подне заиграли са вршњацима из целе Европе.

   

  Ова манифестација до сада је успела да споји преко 300.000 матураната из преко 100 градова из 11 земаља: Словеније, Италије, Србије, Македоније, Хрватске, Црне Горе, БиХ, Бугарске, Румуније, Албаније и Украјине.

  4

  У Србији је заиграло око 12.000 матураната из 37 градова, док су Крушевљани узели учешће са 268 плесача.

  5

  Циљ пројекта је промоција толеранције, мира и пријатељства и повезивање младих кроз плес на улицама и трговима, као начин прославе завршетка једног дела школовања, са јасном поруком да су за ненасиље.

  6

   

  Почасни покровитељ манифестације у Крушевцу је Град, а организација је поверена Канцеларији за младе - Одељење за друштвене делатности Градске управе.

  7

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid