Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Најаве манифестације „Видовдан 19“

  Најаве манифестације „Видовдан 19“

  Ел. пошта Штампа

  PLAKAT_2019 У Градској управи данас је представљен програм манифестације „Видовдан 19“ којом се традиционално обележава Дан града Крушевца. И овога пута, припремљен је богат и разноврстан програм који ће трајати од 7. до 29. јуна. Ове године, у оквиру манифестације биће обележен још један значајан јубилеј – 630 година од боја на Косову.

  Програм манифестације „Видовдан 19“ , на предлог Уметничког савета једногласно је усвојио Савет за обележавање Видовдана и Организациони одбор за обележавање 630 година од Косовске битке.

   

  Програмске активности представио је председник Уметничког савета и већник Момир Драгићевић, а о појединачним активностима говорили су директори установа у култури.

  1

  Град је упутио позиве делегацијама градова побратима из Румуније, Мађарске, Бугарске, Грчке, Словеније, Русије, Републике Српске..., изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић. Њихов боравак планиран је од 27. до 29. јуна.

   

  Говорећи детаљније о активностима Града, она је напоменула да централног дана, на Видовдан, програм почиње у јутарњим сатима полагањем цвећа на Слободишту, Фонтани и Багдали, након тога у цркви Лазарици следи Литургија, затим Литија и помен код Споменика косовским јунацима.

   

  У подне ће бити положено цвеће у организацији Одбора Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова, где се очекују високи званичници, а након њих и делегације Града, Расинског округа, градова побратима, организација и удружења.

   

  Уз пригодан краћи програм поводом 630 година Косовског боја, биће отворен Трг глумаца код Позоришта, у плану је и обилазак нових кружних токова на Костурници и отварање парка „Србија" на Багдали, донација Клуба привредника.

  2

  Свечана седница Скупштине града се одржава у поподневним сатима у холу зграде Градске управе, када ће најзаслужнијим организацијама и појединцима бити додељене награде и признања.

   

  О појединачним садржајима манифестације „Видовдан 19“ говорили су директори установа у култури, а програм можете погледати ОВДЕ .

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid